"Henri Matisse-, Oskar Kokoschka- és Max Ernst-kiállítással várják a múzeumlátogatókat idén Bécsben."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Mivel kecsegtet Bécs?

Henri Matisse-, Oskar Kokoschka- és Max Ernst-kiállítással várják a múzeumlátogatókat idén Bécsben.

Mintegy tíz éven át tartó felújítás után márciusban újra megnyílik a Művészettörténeti Múzeum (KHM) kincsestára, a Kunstkammer. Ismét látható lesz a Kunstkammer egyik legértékesebb darabja is: a Saliera néven ismert, 16. századi díszes arany sótartó, Benvenuto Cellini ötvösmester munkája.

 

 

Októbertől Lucian Freud portréfestő - Sigmund Freud 2011-ben elhunyt unokája - életművéből látható válogatás a múzeumban.

 

Az Albertina Max Ernstnek, a szürrealizmus úttörőjének munkásságát mutatja be januártól. Márciusban a múzeum megújulásának tízéves évfordulója ad alkalmat arra, hogy a múzeum híresen gazdag grafikai gyűjteményéből szemelgetve válogatást állítsanak ki németalföldi mesterek - mások mellett Hieronimus Bosch, az idősebb Pieter Bruegel és Rembrandt - rajzaiból. Az év második felében Henri Matisse és a Vadak festményei láthatók az Albertinában.

 

A Leopold Múzeum férfiaktokat bemutató tárlata után márciustól Felhők: Képek ég és föld között címmel rendez kiállítást mások között William Turner, Claude Monet, René Magritte és Gerhard Richter alkotásaiból. Októbertől Oskar Kokoschka, a 20. század első felének egyik legjelentősebb osztrák festőművésze életét és munkásságát mutatja be a Leopold Múzeum.

 

Átrendezett és kibővített állandó kiállítással várja a látogatókat az Iparművészeti Múzeum (MAK). A tárlat középpontjában a múlt századforduló nagy hatású szecessziós iparművészeti műhelye, a Wiener Werkstätte munkái állnak. A kiállítás első fázisa tavaly év végén készült el, a második szakaszt májusban mutatják be a nagyközönségnek.

 

MTI

La femme La femme cikke 2013. január
címkék:
Kiállítás | Múzeum | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.