"Diana Krall Grammy-díjas kanadai énekesnő, zongorista koncertjével veszi kezdetét a 10. VeszprémFest július 16-án."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Diana Veszprémben

Diana Krall Grammy-díjas kanadai énekesnő, zongorista koncertjével veszi kezdetét a 10. VeszprémFest július 16-án.

Grammy-díjas sztárokat vár július 16-a és 20-a között az idén tízéves VeszprémFest. A háromszoros Garammy-díjas Diana Krall jazz-zongorista és -énekesnő, a nyitóesten lép fel. A kétszeres Grammy-díjas basszusgitáros, Marcus Miller követi őt zenekarával másnap, harmadnap a szintén e rangos díjjal kitüntetett Paco De Lucia flamenco-gitáros. 19-én egy valóságos fenegyerek következik, a brit Nigel Kennedy kvintettjével egyaránt otthonos a klasszikus zenében, az ír muzsikában, a rockban és a cigányzenében. Zárásként az angol pop népszerű figuráját, Craig Davidet láthatjuk-hallhatjuk a nagyszínpadon, míg a Veszprémi Petőfi Színházban Roby Lakatos, a sokoldalú hegedűművész ad koncertet.

 

 

 

Több kísérőprogram várja az idei VeszprémFestre látogatókat: megrendezik a Rozé, Rizling és Jazz Napokat az Óváros téren, a jezsuita kolostorban pedig kamara-rendezvények lesznek.

A Rozé, Rizling és Jazz Napokat július 12-én este hatkor a Snétberger Tehetség Központ diákjai nyitják meg, majd  Elsa Valle, valamint a The Bluesberry Band & Muck Ferenc lépnek fel.
Minden nap este hatkor, nyolckor és tízkor kezdődnek a koncertek az Óváros téren: fellép többek között Pierrot, Kökény Attila, Zsola & Vad Orchideák, a Sonny and his Wild Cows, a Mrs. Columbo, a Tátrai Trend, Roy&Ádám, a Szende Gábor Quartet, az LGT Emlékzenekar, a Swing-Swing, a Gyöngyhalász latin zenekar.

 

A jezsuita kolostorban, ami valójában egy befejezetlen templom, minden este hatkor kezdődnek a produkciók: július 16-án a Lantos Zoltán-Horváth Kornél duó, 17-én a Bacsó Kristóf Quartet, 18-án a Balogh Kálmán-Lukács Miklós Cimbalom Duó, másnap a Dresch Quartet, július 20-án a Szalóki Ági Trió lép fel.


 A részletes program a veszpremfest.hu weboldalon olvasható.

La femme La femme cikke 2013. július
címkék:
Fesztivál | Művészet | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.