"Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-ra."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kóstolja meg Magyarországot!

Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-ra.

A „tájak, ízek, illatok” szlogen koraősszel ismét időszerűvé válik. Szeptember 14-én a Sóstói Múzeumfaluban 36 hangzatos nevű főzőcsapat több mint 80 féle étekkel készül az ínyenc látogatók elkápráztatására! 10 órától bárki megkóstolhatja a magyarországi és nemzetközi konyhaművészet (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja és Felvidék), valamint a népi hagyományos ételek és a kísérletező, újító fogások remekeit!

 

 

Az idén jubiláló gasztrorendezvényünk programját kiemelt vendégek egész sorával színesítik: a szentendrei Skanzen csapata tárkonyos-almás csirkelevest és kacsapörköltet készít, mindemellett új időszaki kiállítást is hoznak a Jármi portára a századforduló környéki népi bútordarabokból. A különleges fogások igazi csemegéjét az ország nevesebb főzőversenyein, fesztiváljain kiválóan szereplő csapatok adják. Karcagi birkapörkölt, kőleves és velencei-tavi halászlé is rotyog majd az adott régióból érkezők üstjeiben, mert elkészítésükhöz mégiscsak ők értenek legjobban.


Székelygulyás, bodzavirágos fánk, borscs leves, gyuvecs mind-mind ízlelhető lesz, sőt olyan „beszédes ételek” is, mint a vaktyúk szilvaszósszal, tárkonyos rózsaszirmokban úszó vadkanragu vagy az ördögpata. A receptek pedig egytől egyig bekerülnek 10. Receptfüzetünkbe!

 

A fesztiválon a múzeumfalu csapatai is képviseltetik magukat. A nők tirpák tarhonyát, míg a férfiak slambucot és csülökpörköltöt kutyulnak. S hogy a vidékre jellemző „nehéz fogásoknál” maradjunk, a gulyáságyúban káposztás bableves tirpák módra fog rotyogni.

 

10. „Kóstolja meg Magyarországot!”
2013. szeptember 14. 10-17 óra
Sóstói Múzeumfalu

La femme La femme cikke 2013. augusztus
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.