"Az egyre gyorsuló munkatempó és a bennünket elárasztó információs áradat világszerte megváltoztatta az életmódunkat, egészségünk kárára."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ájurvéda - Harmóniában önmagaddal és a természettel

Az egyre gyorsuló munkatempó és a bennünket elárasztó információs áradat világszerte megváltoztatta az életmódunkat, egészségünk kárára.

Az Ájurvédát felhasználhatjuk az egyensúly helyreállítására, ha odafigyelünk az étrendünkre, a munkánkra, a szabadidős tevékenységeinkre és a kapcsolatainkra – és arra, hogy mindez hogyan hat a szervezetünkre.
A kötet olyan útmutató, amely az életerő és egészség ősi indiai rendszerét a mai ember számára is könnyen érthetővé teszi. Az Ájurvéda szerint az emberek alkatát három alapvető energia aránya határozza meg. Ezek a vata, a pitta és a kapha. Ez az egyedi alapállapot befolyásolja az evési és alvási szokásainkat, az emésztésünket, az anyagcserénket és a lelki alkatunkat csakúgy, mint az egyes betegségekre való hajlamunkat. Ha az életmódunk felborítja az alkatunknak megfelelő egyensúlyt, fogékonyak leszünk a betegségekre, amíg az egyensúly helyre nem áll.
Illusztrált táblázatok és kérdőívek segítségével meghatározhatjuk az ájurvédikus típusunkat, és azt, hogy milyen életmódot kell folytatnunk az egészségünk és az életerőnk fenntartása, illetve helyreállítása érdekében. A kötetben az élelmiszerekről is találunk táblázatokat, és megtudhatjuk, hogyan egyensúlyozzuk ki az étrendünket ájurvédikus módon.

(Kossuth Kiadó)

La femme La femme cikke 2014. február
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.