"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Álomüdülés a paradicsomban

Hawaiitól Új-Zélandig ezek a Föld leggyönyörűbb tengerpartjai, ahol az álomüdülés valósággá válik!

A legtöbben egész életünkben szüntelenül vágyakozunk a természet és az egzotikum után. Egy paradicsomi szigetre, ahol a természettel harmóniában, szerényen, ám de nyugalomban élhetünk. A világ legszebb strandjai egzotikus díszletek között, zajos turisták és levakarhatatlan árusok tömege nélkül igazi menedéket jelentenek a pihenésre vágyóknak.

 

Clifton Beach


A kilátás és a természet tökéletessége itt magára von minden tekintetet. A Clifton Beach az Atlanti-óceán nyugati partjainál a világ egyik legnépszerűbb strandja. Az itt található partszakaszokat puha fehér homok fedi, és hatalmas sziklák veszik körül – így megvédik őket a hírhedt nyári délkeleti széltől. A víz általában hideg, hőmérséklete 16 fok közül mozog, ami nagy hőségben jól jön, enyhébb időjárás esetén azonban csak a legelszántabbak próbálkoznak úszással.

 

 

Mennyei tenger Hawaiion


Bár Hawaii a szörfösök kedvenc úti célja, itt a Lanikai tengerparton a víz olyan nyugodt, hogy egészen a mokuluai ikerszigetekig el lehet evezni. A Lanikai jelentése „mennyei tenger”. A név pontosan kifejezi azt a látványt, amely ezen a csodálatos helyen fogad minket. Meleg, türkizkék víz, melyet finom homokos tengerpart ölel körül, miközben a gyengéd passzátszelek hűvös megkönnyebbülést kínálnak a nagy hawaii melegben. Az Oahu Windward-szigeten található strand nagyszerű alkalmat kínál, hogy helyiekkel ismerkedjünk. Ezen a helyen egész évben 25 és 30 fok között mozog a hőmérséklet, a tenger pedig nagyrészt 26 fokos. Itt található a szigetcsoport és egyben Honolulu legszebb merülőhelye is, a helyiek szerint minden kétséget kizáróan ez a legjobb hely a fürdőzéshez Hawaiion.

 

 

A Seychelles-szigetek gyöngyszeme


A Lonely Planet útikönyvkiadó szerint Anse Laziot a legszebb strand Praslin szigetén, emellett pedig a világ egyik legtöbbet fotózott partszakasza. Praslin a második legnagyobb sziget a Seychelles-szigeteken. Egykor kalózok és kereskedők uralták a környékét, mára azonban az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont. Az itt található Anse Laziot-tengerpart vakítóan fehér homokos strandjáról és bámulatos türkizkék óceánjáról híres. A sziget zöldellő fái között pedig különleges madarakra és növényekre bukkanhatunk. Így például itt él a Bülbül és fekete papagáj is.

 

 

A fehér mennyország


A Whitehaven-tengerpart egy 7 km hosszú partszakasz a Whitsunday-szigeten Queensland  közelében. A festői strandot hajóval lehet megközelíteni Airlie Beachből, Shute Harbourból, valamint a Hamilton-szigetről. A partszakasz 2008-ban elnyerte a Queensland legtisztább strandja címet, 2010 pedig a CNN az ökobarát strandok legjobbjának nevezte. A strand homokja 98%-ban szilícium-dioxidból áll, amitől a homokszemek hófehéren ragyognak. Eltérően a többi tengerparttól, itt a homok nem tartja meg a hőt, így kényelmesen mezítláb járkálhatunk a parton, anélkül hogy megégetnénk magunkat. A tengerpart északi részén terül el Hill Inlet, a világ egyik legszebb öble, melynek különlegessége, hogy itt a homok és a tenger összekeveredik a dagálynak köszönhetően, s így bámulatos színkombinációkat hoz létre.

 

 

Aranyszínű homok és türkizkék víz


Az Abel Tasman Nemzeti Park Új-Zéland legkisebb nemzeti parkja, pihenéshez és kalandokhoz egyaránt tökéletes. A parkot aranyszínű homokos tengerpartjai, tiszta türkizkék vize és egyedülálló élővilága tette híressé. A part vonalán hatalmas páfrányok nőnek, melyek különleges hangulatot kölcsönöznek a parknak. Itt található a világ egyik legszebb tengerpartja, az azonos nevű Abel Tasman, mely nevét annak a holland felfedezőnek köszönheti, aki először lépett Tasmania és Új-Zéland partjaira. Ezen a lélegzetelállító területen élnek a kék pingvinek és wekák is. Mivel a védett területre járművek nem mehetnek be, így gyalogosan, kajakkal vagy csónakkal látogathatjuk meg az Abel Tasmant.