"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Minden más, amikor egyedül vagyunk

Ha akkor látnánk az embereket, amikor azt hiszik, senki nem figyeli őket, sokat megtudhatnánk róluk.

Három arcunk van: amilyennek mutatni szeretnénk magunkat, amilyenek lenni szeretnénk és amilyenek vagyunk. Ebből egyet mutat meg egy fotós képsorozatában.

 

 

 

Amikor egyedül vagyunk, olyan dolgokat is megpróbálunk, olyasmire is vetemedünk, amire az illem, a tapintat, az elvárások miatt nem vennénk a bátorságot. Ezt az érdekes kettősséget dolgozza fel egy francia fotós, Florian Beaudenon a képein. Mennyire vagyunk mások, ha nyilvánosság elé lépünk? Az Instant Life című fotósorozat egy leskelődéshez hasonlít a leginkább: beleshetünk nők és férfiak otthonába, családok életébe, és madárperspektívából láthatjuk mindennapi viselkedésüket.

 

A díszletek azokat a hétköznapi tevékenységeket mutatják, amelyeket zárt ajtók mögött folytatunk. Olyan egyszerű dolgokról van szó, mint a cipőpróbálás, a fürdés vagy az olvasás, de a kukucskálás izgalmassá teszi őket. Az az érzésünk támad, hogy a képen szereplő bármelyik pillanatban felnéz, és elkapja leselkedő pillantásunkat. A művésznek egyszerű volt az üzenete: élvezzünk ki minden pillanatot. A percek gyorsan elmúlnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: Florian Beaudenon