"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Nyári sminkvarázslat

Az idei nyári szépségtrendek minden alkalomra és minden személyiség számára tartogatnak valamit. A jelszó: természetesség és kreativitás!

Bár az időtlennek számító vörös ajkak és titokzatos, füstös szemek továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek az új szezonban, úgy tűnik, néhány különleges, izgalmas megoldás is helyet kapott az idei nyári szépségtrendekben.

 

Természetes báj


A natúr smink a látszat ellenére is az egyik legnagyobb kihívás a sminkmesterek számára. Elsősorban megköveteli az egészséges bőrt és arcszínt, amelyhez természetesen elengedhetetlen a megfelelő bőrápolás. Idén ez a megjelenés volt az A-listás divattervezők és divatmárkák egyik kedvence. Donna Karan a felhőtlen nyári emlékeket idéző bronzos ragyogásra tette le voksát, míg Max Azria úgy döntött, az egészséget sugárzó hófehér arcbőrt némi barackos árnyalatú pírral emeli ki. Alberta Ferretti és Gucci szintén a minimálelvet követte. Olyan, a modellek arcszínével megegyező árnyalatú, könnyű alapozót választottak, amely láthatóvá tette a bőr textúráját, illetve friss és üde megjelenést kölcsönzött viselőjének. Az olyan divatházak, mint Badgley Mischka vagy Rodarte a szemöldökre helyezték a hangsúlyt, míg az arc többi részén csupán minimális, földes árnyalatú sminket használtak.

 

 

Művészi vonalak


A sminkesek idén előszeretettel próbáltak ki új művészi megoldásokat a szem kiemeléséhez. Míg egyesek a reggeli sminkeléskor még mindig a lágyan meghúzott cicaszemmel küzdenek, addig a kifutókon már új szintre emelkedett a tusművészet. A kubista ihletésű vonalaktól egészen a merészen meghúzott 3D hatású formákig idén minden megtalálható a repertoárban. A szokatlan formák és megoldások mellett egyre gyakrabban látni a feketétől eltérő árnyalatú tusvonalakat is, melyek különleges csillogást kölcsönöznek a tekintetnek. Oscar de la Renta bemutatóján előkerültek a klasszikus cicaszemek, Prada pedig ugyanezt a megjelenést fekete szemceruza segítségével próbálta visszaadni. Amíg Emilio Pucci alul és felül is fekete keretbe foglalta a szemet, addig Just Cavalli különleges csavart vitt a modellek sminkjébe, azáltal, hogy csak az alsó szemhéjat emelte ki.

 

  

 

Újra divat a Twiggy!


A hatvanas évek szupermodelljének jellegzetes sminkje ismét divatba jött. A jellegzetes „csomós” szempillák, a nagy, kifejező szem és a minimálsmink lehengerlő kombinációja ismét trendinek számít, elvégre szinte minden alkalommal megállja a helyét. A Rochas és Attracta Courtney is ezt a sokoldalú stílust választotta a sminkek elkészítéséhez. Julien David a merészen meghúzott tusvonalakat és a jellegzetes „Twiggy-tekintetet” pasztell árnyalatú szemhéjpúderrel kombinálta a tökéletes hatás érdekében.

 

 

 

Egy kis ragyogás


A metálos fényű és csillogó sminkek a 2015-ös év egyik nagy kedvencei, tökéletesek a nyári partik alkalmával. Arany, bronz vagy ezüst – mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő változatot. Barbara Bui modelljei tekintetét folyékony arany szemhéjfestékkel tették ellenállhatatlanná, míg Alexis Mabille a fémes árnyalatú szemhéjpúdert arra használta, hogy feltűnő cicaszemeket készítsen. Dries Van Noten megmutatta, hogy a csillogás nem csupán a szemnek áll jól, de az ajkakon is nagyszerűen mutat. Az A Détacher-divatház nem állt meg a szemnél és az ajaknál, a modellek teljes arcát csillámokkal és csillagokkal borította.

 

 

Ellenállhatatlan ajak


A Burberry Prorsum modelljeinél a natúr sminket az érzéki, klasszikus vörös rúzs tette igazán különlegessé. A már jól megszokott vörös és cseresznyepiros rúzs mellett azonban a világosabb árnyalatok is helyet kaptak a 2015-ös nyári trendekben. Tanya Taylornál, Richard Chai Love-nál, Siblingnél, Christophe Guillarme-nál és a Missoni-divatháznál is feltűnt a narancsárnyalat. A sminkesek láthatóan szívesen játszottak a különböző színkombinációkkal. Lucia Pieroni sminkmester előszeretettel kombinálta a vöröset a feltűnő rózsaszínnel. A világos rózsaszínes ajkak Aquilano Rimondi és Carolina Herrera tervezőknél is gyakran megjelentek.