"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Különleges zenei élmény

Szeptember 30-án különleges koncerttel jelentkezik Bársony Péter és az Anima Musicae Kamarazenekar.

Szeptember 30-án, este hét órakor a Zeneakadémia Solti György kamaratermében először Edward Elgar e-moll vonósszerenád, op. 20 című műve hangzik fel, amelyet az Erkel Ferenc-díjas Beischer-Matyó Tamás Time’s All-Severing Wave – concerto brácsára és vonószenekarra című darabja követ, Horváth Balázs vezényletével.

 

A szünetet követően Benjamin Britten Variációk egy Frank Bridge-témára, op. 1 című zeneművét hallgathatja meg a közönség.

 

 

E koncert különlegessége, hogy a két 19–20. századi angol zeneszerző műve mellett a műsorban egy ősbemutató is szerepel: Beischer-Matyó Tamás brácsaversenyét ugyanis itt hallhatja először a közönség, Bársony Péter Liszt-díjas brácsaművész, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a grazi Zeneművészeti Egyetem professzorának szólójával.

 

Az Anima Musicae Kamarazenekar repertoárja rendkívül változatos és sokszínű: a barokktól a kortárs zenéig minden megtalálható benne.