"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

A szezon színe-java otthonunkban

A 2017-es őszi/téli lakberendezési trendek segítségével új életet csempészhetünk otthonunk megunt helységeibe!

 

A hideg, borongós idő beköszöntével és a tél közeledtével egyre több időt töltünk a négy fal között, emiatt még fontosabb, hogy lakásunk a béke és nyugalom szigete legyen, olyan hely, ahol menedékre lelünk egy hosszú, stresszes munkanap után. A pihentető környezet megteremtéséhez és otthonunk felfrissítéséhez nem kell feltétlenül a teljes enteriőrt átalakítanunk, legtöbbször elegendő néhány apró változtatás is. Az őszi/téli szezon lakberendezési trendjei között szerencsére számtalan nagyszerű ötletet találhatunk, ha újításra vágyunk!

 

Monokróm elegancia


A House Beautiful szerint a monokróm színvilág a 2017-es őszi/téli időszak egyik legerőteljesebb trendje, melynek népszerűsége főként egyszerűségében rejlik. A fekete és a fehér párosa eleganciát kölcsönöz a lakásnak, modern, kifinomult megjelenést minden helyiségnek. Ha igazán stílusos összeállítást szeretnénk, a monokróm színvilághoz érdemes bronzos, metálos árnyalatú kiegészítőket és fényes felületű bútorokat választanunk! Az így kapott enteriőr letisztult, mégis rendkívül karakteres.

 

 

Vissza a természethez


Ha a hűvösebb árnyalatok helyett jobban kedveljük a természetes faanyagokat és a földközeli tónusokat, ezt a trendet nekünk találták ki! A természetes elemeket előnyben részesítő stílus számtalan lehetőséget biztosít arra, hogy kiéljük kreativitásunkat, és megmutathassuk a lakásban személyiségünket. Készíthetünk dekorációt a legutóbbi kirándulásunkon talált gallyakból és kövekből, vagy létrehozhatunk akár egy művészi képkollekciót is a szabadban szedett mutatós levelekből! Az eredmény kellemes hangulatú, meleg, barátságos otthon!

 

 Fotó: diys.com


Geometrikus és virágos részletek


A négyzetekből és téglalapokból álló csempe már a múlté, a különböző formájú, méretű és színű alakzatok mozaikja azonban ismét nagyon népszerű, díszítsük vele akár a falat, akár a padlónkat. A geometrikus mintázat előnye, hogy rendkívül sokoldalú, a hagyományos és a modern környezetben egyaránt megállja a helyét, továbbá garantáltan vonzza a tekintetet!

Ám ha mégis túl visszafogottnak érezzük, választhatunk akár romantikusabb irányvonalat is! A lakberendezők szerint például a virágmintás tapétánál keresve sem találhatnánk hatásosabb fegyvert az őszi/téli depresszió ellen!  

 


Fotó: dailydreamdecor.com

 

Növények mindenütt


A 2017-es őszi/téli trendekben fontos szerepet kapnak a növények is. A jelszó: minél több a növény a lakásban, annál jobb! A House Beautiful szerint a zöld levelek nemcsak az otthonunkat tehetik szebbé, de az egészségünk és a jó közérzetünk megőrzéséhez is hozzájárulhatnak. A NASA megfigyeléseiből kiderült, hogy olyan dísznövények, mint például a vitorlavirág, az anyósnyelv vagy a fikusz, erőteljes légtisztító hatásúak, így segíthetnek eltávolítani a mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat.


Bársonyos puhaság


A lágy tapintású, luxus hatású bársonyt a mai napig az elegancia, a kifinomultság és a nemesség megtestesítőjeként tartják számon a lakberendezés világában. Érdemes tehát becsempésznünk valamilyen formában ezt a különleges anyagot az otthonunkba, például egy új kanapé, egy kényelmes lábtartó, vagy néhány mutatós díszpárna segítségével!Érzéki színek


Az idei évben számos különleges színt találhatunk a lakberendezési trendekben. Így például hódít a modern, mégis rendkívül kifinomult türkizkék és a luxus hatású smaragdzöld árnyalat. Az előbbi friss, vidám hangulatot áraszt, az utóbbi pedig bársonyos, meleg megjelentést kölcsönöz a lakásnak. A látványt a fehér kontrasztjával és néhány mutatós növénnyel fokozhatjuk. 

 

Fotó: wowfyy.com