"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Indul a fesztiválszezon!

Megnyílik a Volt Fesztivál, amit szorosan követ a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál, de a kisebb zenei találkozók közül is bőven válogathatunk.

Idén is egymást váltják hazánkban a legnagyobb külföldi sztárok. A Sziget Fesztiválnak például olyan neves fellépői listát sikerült összehoznia, aminek túlszárnyalása komoly kihívás lesz a következő években. De ne is foglalkozzunk most a jövővel, ami a fontos, hogy idén nyáron bőven lesz zenei választék a könnyűzene szerelmesei számára.

 

Fotó: Sziget Fesztivál facebook oldala

 

Az igazi fesztiválszezon nyitó eseménye hagyományosan a Volt Fesztivál, ahova idén nem kevesebb, mint 150 ezer vendéget várnak június 26. és 30. között. Alig hisszük el, hogy még Kanadából és Moszkvából is rendeltek jegyet, a szálláshelyek pedig olyannyira elfogytak, hogy lassan már a környező osztrák településeken is nehéz lesz üres szobát találni. A zenekarok idei válogatása olyan jól sikerült, hogy nem csak a halandók kíváncsiak a kínálatra, a sztárok közül többen ugyanis Sopronban töltik az éjszakát, a Hurts legénysége pedig a fellépés után még egy napot a városban marad, hogy megnézhessék másnap az Arctic Monkeys koncertjét. Már azt is tudjuk, a csütörtöki nap biztosan teltházas lesz, amikor az Iron Maiden játszik a nagyszínpadon, de "erős" napnak ígérkezik a kedd is, amikor a Depeche Mode lép színpadra – mondta Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapító-főszervezője az MTI-nek a fesztivált megelőző napon. Az idei VOLT fő fellépője az Iron Maiden és a Depeche Mode mellett az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki lesz, de a külföldi előadók mellett több mint 120 magyar zenekar is koncertet ad az öt nap során.

 

Három napot még pihenhetünk is, ha rögtön a Balaton Soundon folytatnánk a szórakozást, ahol július 4. és 8. között várják az elektronikus zene rajongóit. Azt pedig már nem is kell hangsúlyozni, hogy miközben a Soundot választók esténként a színpadok előtt bulizhatnak, nappal a Balaton partján, zamárdi strandján pihenhetik ki az esti koncertek fáradalmait. Összesen 20 programhelyszínnel várják a vendégeket szerte Európából, ahol mintegy 200 nemzetközi sztár kapott helyet, köztük a TOP100 lista éllovasa, Martin Garrix, az őt követő Dimitri Vegas & Like Mike, a 6. pozíciót elfoglaló The Chainsmokers vagy az utánuk sorakozó David Guetta, hogy csak az első 10-ből említsünk neveket. A legnagyobb hipp-hopp és pop előadók sorából DJ Snake először érkezik Magyarországra, és eljön az egyik legsikeresebb brit R&B-pop énekesnő, Rita Ora, aki reméljük új lemezének dalait is elhozza a legnagyobb slágerei mellett.

 

A zenei fesztiválok sorából nem hagyhatjuk ki a Sziget Fesztivált sem, ahol évről-évre a legnagyobb sztárfellépők kapnak helyet, bár igaz, az ideiről azt rebesgetik, az elmúlt tíz év legmagasabb színvonalát hozza. Az idei húzónevek között szerepel az első magyarországi koncertjére készülő amerikai dalszerző-énekesnő Lana Del Rey, a szintén amerikai rapper Kendrick Lamar, de fellép mások mellett a Gorillaz, a Mumford and Sons, a Dua Lipa, Kygo és az Arctic Monkeys is.

 

 Forrás: Ördögkatlan Fesztivál facebook oldala

 

Akik a kisebb fesztiválokat keresik, ők sem szomorkodhatnak, a sok éves múlttal bíró zenei találkozók megszámlálhatatlan sorával találkozhatunk ezen a nyáron is, például a FEZEN-nel, a július 25. és 28. között megtartott fehérvári fesztiválon fellép például Ákos, és az újdonságok között szerepel a Fonó Színpad, ahol a népzenei hangokkal találkozhatunk. Július 31-től augusztus 4-ig az Ördögkatlanra lesz érdemes ellátogatni, a csodaszép Villányi-hegység közepén csendes nyugalmas falvakban öt napon át idén is forr majd a Katlan. A fesztiválon minden évben kiemelkedő írók, költők, színészek és zenészek szerepelnek, a Magvető Kiadó például több kortárs írót és költőt is meghívott a fesztiválra, sztárvendégük pedig Nádasdy Ádám lesz. Fellép többek között Presser Gábor, aki a 30 éves Csík zenekarral áll majd egy színpadon, Udvaros Dorottya és Jordán Adél pedig a Budapest Bárral lépnek fel.