"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Ilyen egy valódi privát sziget

Meghitt hangulatú, apró resort csábítja vendégeit az Indiai-óceánban, és kényeztet el szolgáltatásaival. A luxus luxusával.

Hunyjuk le a szemünket, és képzeljük el, hogy egy trópusi álomszigeten járunk. Puha homokfövenyen lépdelünk, mellettünk mindkét oldalon az óceán végtelen kékje és a fehéren fodrozódó hullámok. Előttünk a kis homoktisztáson terített asztal vár bennünket, ahol esti piknikkel egybekötve nézhetjük, ahogyan a napkorong alábukik a horizonton.

Mintha egy romantikus filmjelenet szereplői lennénk. Pedig mindez nagyon is valóságos, mi pedig megelevenedő történetünk főhősévé válhatunk – többek között ezt nyújtja számunkra Kudadoo, a Maldív-szigetek egyik legexkluzívabb, legintimebb üdülőszigete.

 

Bármit. Bárhol. Bármikor.

 

A Kudadoo Private Island a Maldív-szigetek első olyan ötcsillagos deluxe resortja, ahol a vendégeket úgynevezett luxury all inclusive várja. Hogy ez mit is jelent? Az all inclusive jellemzően a korlátlan étel és italfogyasztást foglalja magába, a luxury all inclusive ennél sokkal többet! A szálloda valamennyi szolgáltatását igénybe vehetjük, megkötések nélkül. A spa kezelésektől a naplementés hajókirándulásokig, a búvárkodáson át az exkluzív sajt és borkóstolóig, a különleges helyszínre álmodott vacsorától – amiben értelemszerűen a felsőkategóriás pezsgő és borkínálat is benne van – a jet skizésig vagy más élményprogramokig. Valódi jelentését azonban akkor értjük meg igazán, amikor rájövünk, hogy a resort bármit, bárhol, bármikor jelmondata nem csak üres frázis, hanem szó szerint vehető ígéret.

A vendégek minden kívánságát teljesítő szolgáltatásai mellett Kudadoo varázsa intimitásában és apró méretében rejlik. A háromhektáros sziget, alig néhány focipálya területű, és mindössze 15 vízre épült rezidencia van rajta félkörívben, a fehér homokkal borított szárazföld körül. Mindegyikük teraszán hatalmas privát medence, napozóterasz csábít pihenésre, s csak néhány lépcsőfok az óceán bársonyos vize.

 

A sziget gondozott zöldje árnyas pihenőpark, ahol kellemes ejtőzésre vagy padle teniszezésre is lehetőséget találunk. (Ez a squash és a tenisz egyfajta ötvözete, amit egy kisebb méretű és üvegfalú pályán játszanak.) Az üdülőkomplexum központi részének már csak a tengerben jutott hely: egy vízen átívelő sétány vezet a szintén cölöpökön nyugvó különleges főépülethez, mely egyszerre ad helyet a wellnessközpontnak, az étteremnek, a bárnak, a játékszobának, sőt egy boros „pincének” nevezett elegáns, üvegfalú hűtőkamrának is.

Az épület tetejét teljes egészében napelemek borítják, amely – ahogyan azt a roppant udvarias és segítőkész személyzettől megtudtuk – elegendő napenergiát képes előállítani és felhalmozni az egész sziget működtetéséhez. Ez az egyik legmagasabb vízre emelt épület a Maldív-szigeteken, melyet a neves építész, Yuji Yamasaki tervezett. Az épület a tradicionális japán építészet jegyeit is magán viseli, tájolásának és kialakításának köszönhetően egész nap természetes szellő gondoskodik a hűtésről, belső tereit napkeltétől beragyogja a fény. Nem hiányozhat teraszán az óriásmedence sem, melynek vize a napsütésben az óceánnál is jobban felmelegszik. (Pedig arra sem lehet panasz: gyakran eléri a 28-30 Celsius-fokot is.)

 

Nem meglepő, hogy Kudadoo megnyitásának évében elnyerte a világ legjobb új luxusüdülőhelye címet, majd a fenntarthatóság környezetvédelmi kategóriában a legjobbnak járó elismerést. Tavaly kiérdemelte a Tripadvisor Travellers’ Choice-díját, melyet a kiváló vendégértékeléseknek köszönhet.

 

Élmények személyre szabva

 

Rezidenciánkhoz komornyik jár, aki a nap huszonnégy órájában rendelkezésünkre áll, hogy a trópusi kis szigeten életstílusunknak és mindenkori kívánságunknak megfelelően, tökéletesen tudjunk pihenni. Ha kérjük, szállásunkra hozza a reggelit, kicsomagolja bőröndjeinket, megkeveri kedvenc koktéljainkat, megszervezi tengerparti vacsoráinkat, kirándulásainkat.

A luxury all inclusive szolgáltatásnak ez éppúgy része, mint a fentebb említett szolgáltatások széles köre. Erőnlétünket magán jógaórán, vagy személyi edző segítségével őrizhetjük meg, ha pedig teljes magányra vágyunk, tágas villánk kényelme mellett a Dream Island parányi homoksziget is rendelkezésünkre áll, amikor csak akarjuk. Felkereshetjük a Sulha Spát, ahol teljes lelki nyugalomban lazíthatunk, akár a Maldív-szigetek első himalájai sókamrájában, a Lonu Cave-ben. Az ásványi anyagokban gazdag himalájai só gyógyító tulajdonságai világszerte ismertek, levegőjének belélegzése tisztítja a tüdőt.

 

Körbevesz az óceán

 

A gyönyörű, tágas villákat úgy tervezték és építették meg, hogy beleilleszkedjenek a természeti környezetbe, és kihasználják annak minden előnyét. Természetes fény ragyogja be a helyiségeket, és bár a szobákban légkondicionáló működik, a szabadból érkező légáramlást is használhatjuk hűtésre. Lakóterünk szinte minden szegletéből pompás kilátás nyílik az óceánra.

Az egyhálószobás rezidencia 310 négyzetméter alapterületű, a családi 390 négyzetméteres. Mindegyik villához 44 négyzetméteres medence tartozik. Tölgyfapadló, kézműves, kényelmes bútorok fogadnak minket, televízióval, minőségi italokkal felszerelt minibárral.

 

A központi épületben a tulajdonos „borospincéje” 70 exkluzív, világhírű borfajtával büszkélkedhet, amely mellé a szállodasziget csaknem száz tételből álló válogatása kínál gazdag választási lehetőséget. Szakavatott sommelier segít az ételfinomságokhoz bort választanunk, vagy ajánl számunkra az ötvenféle sajtkülönlegesség mellé a bor- és pezsgőkínálatból megfelelőt.

 

Végtelen vizeken

 

Ha hosszabb hajóútra indulnánk, megtehetjük a resort jachtjának fedélzetén. Előzetes foglalással, térítés ellenében bérelhetjük ki néhány órára, fél vagy akár egész napra. Gyakorlott hajóskapitányunk segítségével eljuthatunk a Lhaviyani-atoll legszebb zátonyaihoz, sőt azokon túlra, hogy felfedezhessük a tenger bámulatos élővilágát.

Megcsodálhassuk a színes korallokat, halakat, a százával együtt úszó piciket, a kecsesen úszó manta rájákat – szárnyfesztávuk akár a három métert is elérheti –, vagy épp a kisebb és közepes méretű cápákat.

 

A legnagyobb biztonságban

 

Kudadoo a koronavírus-járvány ideje alatt is zavartalanul üzemel. A vendégek egészségét azonban szigorú szabályok óvják, amelyeknek köszönhetően csak a vírusfertőzéssel nem érintett, egészséges utazók léphetnek a szigetre. A Maldív-szigeteki egészségvédelmi ügynökség (HPA) előírásának megfelelően a PCR-tesztet 96 órával az indulás előtt kell levetetni, a negatív tanúsítványt pedig magunkkal kell vinni. Ha egészségügyi vagy más okok miatt mégsem tudnánk elutazni, akár 72 órával érkezésünk előtt is lemondhatjuk foglalásunkat, illetve megváltoztathatjuk üdülésünk időpontját.