"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

A home office fájdalmas következményei

A rendszeres számítógéphasználat, az ujjak és a kéz egyoldalú, tartós megterhelése fájdalmas problémához vezethet. (x)

Szinte nincs olyan ember manapság, aki valamilyen formában ne használná a számítógépet: vannak, akik pusztán kikapcsolódásként nyomogatják a billentyűzetet, de a legtöbbeknek fontos munkaeszközük, és a nap jelentős részét a monitor előtt töltik. Ez sok esetben kellemetlen problémákhoz vezethet – ilyen többek között a sok gépelésből adódó ínhüvelygyulladás.

 

A „gyorsírók” betegsége

 

Irodai betegségek gyűjtőnévvel illethetjük azokat a betegségeket, amelyek a számítógép-használattal, a mozgáshiánnyal és az egészségtelen táplálkozással hozhatók összefüggésbe. Aki napi 8-10 órát tölt számítógép előtt, és még munkaidő után sem szán időt a mozgásra, jogosan számolhat néhány rémisztő következménnyel. A megoldás az ellenirányú izmok erősítése, a tudatosabb munka- és szabadidő-szervezés mellett néhány hasznos kiegészítő alkalmazása.

Azok, akik számítógépen dolgoznak, biztosan hallottak vagy találkoztak már az ínhüvelygyulladás problémájával, hiszen a sok gépelésből adódó egyoldalú mozgás igazán megterhelő az ujjaknak és a kéznek. Ilyenkor az adott területen lévő inak begyulladnak, valamint az itt található „kenőanyag” mennyisége csökken. Ínhüvelygyulladáskor jellemző a nagyfokú fájdalom, a csukló és az ujjak mozgásának beszűkülése.

 

A kezek egyoldalú terhelésével gyakran kialakuló ínhüvelygyulladást a legjobb megelőzni. Az Actimove Carpalis csuklóstabilizáló kialakításának köszönhetően tökéletesen simul a csuklóhoz, miközben nem korlátozza az ujjak szabad mozgását, a teljes értékű, kényelemes kézhasználatot.

Még több információ, itt!

 

Az Actimove Carpalis csuklóstabilizáló optimális kompressziót és egyenletes terápiás hőhatást nyújtó eszköz, amely csökkenti a kézfájdalmat, és elősegíti a gyógyulást.  Neoprénmentes, gyorsan száradó perforált anyagának köszönhetően jól szellőzik, biztosítva ezzel a bőr szabad lélegzését.

 

Enyhébb fájdalom esetén az Actimove Carpalis csuklóstabilizálónak köszönhetően megőrizhetjük a munkaképességünket. Lehetünk jobb vagy bal kezesek, a stabilizátor megfelelő pozícióban tartja csuklónkat, tenyérpárnájával tehermentesíti kezünket. Az Actimove Carpalis csuklóstabilizáló megvásárolható a webshopban és a patikákban.

 

Ha a fájdalom krónikussá válik, vagy elhúzódik, érdemes szakemberhez fordulni. Ez esetben az ínhüvelygyulladás magától már nem múlik el, akár hetekig, hónapokig is megkeserítheti életünket. Ilyenkor aktív fájdalomcsillapítással, helyi injekció alkalmazásával a gyulladás megszüntethető, illetve a mozgáskorlátozottság javítható. A gyógyulás felgyorsítható többek között fizikoterápiával, guna terápiával, valamint ultrahangos kezeléssel is.

 

A számítógépezés a derekat sem kíméli

 

A hosszú ülőmunka, a helytelen testtartás derékfájdalom kialakulásához vezethet. Nem véletlenül jöttek divatba a speciális irodai székek és fitneszlabdák, amelyek otthoni használata azonban kevésbé jellemző.

Kerüljük a megcsavart testtartást, a túl puha, a derekat nem megfelelően megtámasztó ülőalkalmatosságokat. A rossz testtartás fájdalmas feszességhez vezethet a hát mellett a váll- és tarkókerületen is. Főszabályként tartsunk minden órában tíz perc szünetet, amikor alaposan kinyújtóztathatjuk törzsizmainkat és átmozgathatjuk végtagjainkat. Ha szükséges, szerezzünk be speciális deréktámaszt, amely tehermentesíti a gerincet. 

 

Az Actimove termékek gyógyászati segédeszközök. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! A cikk megjelenését az Essity Hungary Kft. támogatta.