"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Ajtó után Kristályglóbusz

Helen Mirren Oscar-díjas brit színész lesz az egyik sztárvendég a 47. nemzetközi filmfesztiválnak Karlovy Varyban.

A filmfesztivál weboldalán megjelent közlés szerint Helen Mirren a fesztivál megnyitóján vesz részt és Kristályglóbuszt kap a világ filmművészetéhez történt rendkívüli hozzájárulásáért. A színésznőt férje, Taylor Hackford amerikai filmrendező és producer is elkíséri Karlovy Varyba.

 

 

Az orosz származású színésznő 2007-ben kapta meg a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat: A királynő című filmben II. Erzsébet királynőt játszotta. A negyven éve a pályán lévő színésznő e filmért Golden Globe-díjat is kapott; idén márciusban a jelenlétében mutatták be Budapesten Szabó István új filmjét, Az ajtót, amelynek szintén ő a főszereplője.

 

Bár Helen Mirren az idén 67 éves lesz, a cseh közszolgálati televíziónak azt mondta, nem készül nyugdíjba, tovább akar dolgozni. "Több ajánlatom is van, azt mérlegelem, melyiket fogadjam el" - jelentette ki.

 

Az idei Karlovy Vary-i nemzetközi szemlét, Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválját június 29. és július 7. között tartják a nyugat-csehországi fürdővárosban. Az idei rendezvénysorozat Josef Somr, a cseh film és színház kiemelkedő jelentőségű színésze előtt tiszteleg. Bemutatják Milos Forman Tűz van, babám! című legendás mozijának felújított, digitalizált változatát is - közölte Jirí Bartoska, a filmfesztivál rendezőbizottságának elnöke a közelmúltban.

 

A nagy népszerűségnek örvendő filmszemle részletes programját, illetve vendégeit folyamatosan hozzák nyilvánosságra. A nemzetközi filmfesztiválnak ezúttal is számos érdekes kísérőrendezvénye lesz, ezek egy része karitatív jellegű. A belépőjegyek ára a tavalyi szinten marad.