"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Európa első Csillagoségbolt-parkjában

Csillagnéző túrára várják az érdeklődőket június 22-én a Zselici Csillagoségbolt-parkban, a Magyar Nemzeti Parkok Hetén.

Az este nyolc órától éjfélig tartó, mintegy 5-6 kilométer hosszú túra résztvevői szakember segítségével figyelhetik meg az égbolt csodáit Európa első Csillagoségbolt-parkjában, amely 2009 novembere óta viselheti a megkülönböztető címet.

 

 

A lakott területektől, városoktól távoli, világítás nélküli helyen olyan látvány tárulhat a túrázók elé, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg. Tiszta idő, felhőtlen égbolt esetén a csillagos égbolt megfigyelésére szabad szemmel és távcsővel egyaránt lehetőség lesz a földrész egyik legkisebb fényszennyezésű területén: az ismert csillagképek mellett a halványabb csillagok sokaságát és a Tejutat is lehet majd látni.

 

A résztvevők a fényszennyezésről is megtudhatnak számos érdekességet, például azt, hogy a "hétköznapi" emberek mit tehetnek annak érdekében, hogy mindennapi tevékenységükkel minél kevésbé zavarják a környezetet.

 

Azoknak, akik szeretnének részt venni a túrán, előzetesen jelentkezniük kell a 30/405-4571-es telefonszámon.