"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Ami a huszadik sorból nem látszik

Ascher Tamás, a Katona József színház Kossuth és Jászai díjas főrendezője mesél színházról, illúziókról és valóságról.

A Konzervnyitó Akciócsoport ezúttal Magyarország egyik legismertebb, legelismertebb rendezőjét, Ascher Tamást látja vendégül. A beszélgetés középpontjába az alkotási folyamatot helyezik: meg lehet, illetve egyáltalán meg kell-e úszni a konfliktusokat a próbák során, működik-e a demokrácia a színházban, és hogy kell-e dolgozni azon, ami a huszadik sorból nem látszik. Mindez persze sok-sok zenével, amelyekből remélhetően kiderül, mit jelent a Konzervnyitó tagjai számára a színház, és az elmélyült, kompromisszummentes művészet.

 

 

A Konzervnyitó Akciócsoport egy rendhagyó művészi közösség, amelyet Szandai Mátyás és Dés András, a magyarországi improvizatív zenei színtér két fiatal tagja hívott össze. A csoport havi rendszerességgel szervez koncertsorozatot, ahol alkalmanként más-más témát jár körül. A témák az esetek többségében nem zenéhez kapcsolódóak, kiválasztásuk elsődleges szempontja, hogy inspirálóak legyenek. A tagok egyik fő célja, hogy újabb és újabb kihívások elé állítsák magukat, és hónapról hónapra új darabokkal rukkoljanak elő az adott témával kapcsolatban. A zenészek mellett a műsor másik főszereplője egy, az adott témában kompetens vendég. Az est egyik fő mozgatórugója pedig az interaktivitás, hiszen nemcsak a vendéglátók kérdezik a meghívottat, hanem a vendég is hozzászóhatl a koncerthez és természetesen a közönség aktivitására is számít a csoport. Az elképzelések szerint a koncertsorozat igazi közösségteremtő erővel fog bírni, ahol párbeszéd alakul ki a zene és a társművészetek, a hozzáértők és a laikusok, az előadók és a közönség között.

 

 

Akvárium Klub - A Konzervnyitó Akciócsoport estje

Dés András vendége: Ascher Tamás
2012.12.11. kedd