"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Tánccal az erőszak ellen

Február 14-én világszerte nagyszabású flashmobot tartanak az egymilliárdnyi, erőszaktól szenvedő nőért.

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, aktivisták szervezésében és részvételével kerül megrendezésre a „One Billion Rising Budapest” esemény, melyhez a The Voice énekesei is csatlakoztak. A világméretű kampánnyal a nők és lánygyerekek elleni, világszerte nagy arányban elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet. Bozsik Yvette táncművész, Kulka János színművész, valamint Bombera Krisztina, Jaksity Kata, és Kepes András médiaszemélyiségek, és a The Voice győztese, Pál Dénes videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket.

 

 

A világraszóló eseményt a „Vagina monológok” szerzője, Eve Ensler indította útjára. Sorsfordító év lehet az idei, hiszen az indiai csoportos nemi erőszakok elleni éhségsztrájkok, a Mexikóban eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, vagy a Guatemalában lemészárolt asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét fordította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyerekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra a világ szinte minden pontján.

 

Eve Ensler írónő világszerte minden bántalmazott nőt és a velük együtt érzőket arra kéri, lázadjon fel, keljen fel, és táncoljon az erőszak megszüntetéséért; ezzel fejezze ki tiltakozását.

 

Aki szeretné kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértését, csatlakozzon a tánchoz, amelyet február 14-én 15.00-kor tartanak a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén. A tánchoz a szervezők előzetesen próbákat tartanak:

A próbák helyszíne: BME Sportközpont táncterme /XI. Bertalan Lajos u. 4-6 ÉL épület/

 

Pécsett, Veszprémben és Edelényben is szerveznek táncot a nők elleni erőszak megszüntetéséért; ha a környéken lakik, vegyen részt rajta!

 

Bővebb információ itt!