"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Népművészet Washingtonban

Magyarország idén először vesz részt a washingtoni Népművészeti Fesztiválon, ahová közel száz magyar fellépőt várnak.

A fesztivált június 26. és július 7. között rendezik meg Washington DC-ben. A fesztiválra Hrivnák Tünde divattervező is meghívást kapott, aki eredeti, kézzel hímzett magyar motívumokkal díszített modern és elegáns ruháiról ismert.  Az adott időszakban Tündének folyamatos bemutatói lesznek a washingtoni Magyar Nagykövetségen, legelőször június 28-án. Természetesen más területről is érkeznek magyar művészek Washingtonba: Kocsis Enikő koreográfus, Sütő Levente bútorfestő, Szakács Márton nyeregkészítő, vagy Mihalkó Gyula kalapkészítő.

 

 

A Smithsonian Folklife Fesztivál a legnagyobb magyar vonatkozású kulturális esemény az Egyesült Államokban 2013-ban, amihez kapcsolódva a washingtoni Magyar Nagykövetség kísérő eseményeket szervez. Ezen programok kiemelt része a két divatbemutató. A nagykövetség nagyon fontosnak tartja, hogy megismertesse a washingtoni diplomáciai és üzleti köröket egy olyan magyar sikertörténettel, mint Hrivnák Tündié, amely kiváló példája annak, hogy hogyan lehet hagyományokra építve modern innovatív újdonságokat létrehozni.

 

A „Smithsonian Folklife Festival” (SFF) egy 1967 óta évente rendszeresen megrendezésre kerülő szabadtéri népművészeti és hagyományőrző fesztivál Washington DC-ben, a National Mall-on, a Washington Emlékmű és a Capitolium között, amelyen Magyarország 2013-ban első alkalommal vesz részt, mint meghívott díszvendég. 2013. június 26-án 11 órakor, a fesztivál hivatalos megnyitóján, Dr. Navracsics Tibor mond beszédet. A fesztivál az Egyesült Államok fővárosának legnagyobb kulturális rendezvénye, látogatóinak száma minden évben 1-1,5 millió főre tehető, médianyilvánossága 40 millió embert ér el. A július 7-ig tartó 10 napos fesztivál turisztikai vonzerejéhez az is hozzájárul, hogy magában foglalja az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti ünnepét a Függetlenség napját, július 4-ét.