"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Verdi testtel elmesélve

Giuseppe Verdi, minden idők egyik legnagyobb operaszerzőjének kétszáz éves születési évfordulóját ünnepelik világszerte.

Az olasz opera mestere előtt tiszteleg az Inversedance - Fodor Zoltán Társulata a Verdi miniatures címet viselő esttel. A háromszor húszperces önálló koreográfiákból álló est premierje október 29-én, 19.00-kor lesz a Nemzeti Táncszínházban.

 

 

− A bicentenárium felkeltette az érdeklődésemet, mivel a téma mindenhol szembejött, vágyat éreztem, hogy Verdit szeretnék hallgatni – említette Fodor Zoltán társulatvezető a Verdi miniatures premiere kapcsán. 

 

A Verdi miniaturesben Fodor Zoltán három koreográfust, Fejes Ádámot, Zahár Lórándot és Gergely Attilát kért fel, hogy egyenként húszperces koreográfiákból állítsák össze az estet.  A művészek szabadkezet kaptak, Verdi bármelyik munkáját elővehették és elkészítették sajátos átirataikat. − A kortárs művészet lényege, hogy szabadon értelmezhető, továbbgondolható egy-egy izgalmas téma. Meghallgatva egy Verdi operát, nagyon szubjektív vélemény alakulhat ki attól függően, hogy ki és milyen állapotban teszi azt.  Ez a szubjektív vélemény egy koreográfusban is kialakul, amikor hozzányúl egy témához. Egy kortárs művésznek bármi ihletet adhat. Lehet az egy érzelmi szál, a darab fő karaktere, vagy egy drámai végkicsengés – mondta Fodor Zoltán.

 

 

Verdi miniatures

Inversedance – Fodor Zoltán Társulata

2013. október 29. 19.00
Nemzeti Táncszínház