"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Cool Magyarország

Nem csak a gulyás, a puszta és a paprika országa vagyunk- ahogyan ezt egy díjnyertes magyar imázsfilm megmutatja.

Ezúttal a Magyarországról szóló imázsfilmet jutalmazták Ezüst Medve-díjjal, a rangos Nemzetközi Turisztikai Börzén. Az alkotók kitűzött célja volt, hogy kitörjenek az imázsfilmek megszokott keretiből, és új arcát mutassák Magyarországnak. Ennek megfelelően rendhagyó felvételek kerültek a filmbe, amiket víz alatti kamerákkal és robotrepülőgépekről készítettek.

 

 

A reklám mottója: Magyarország – több mint amit várnál. Így a készítők nemcsak az ország természeti adottságaira hívják fel a figyelmet, hanem városainkra, varázslatos fürdőinkre, különleges ételeinkre és az olyan híres magyar találmányokra, mint a Rubik-kocka, amelyet a világ minden sarkában ismernek- kérdés, hogy tudják-e, magyar találmányt pörgetnek az ujjaik között. A megvalósításra több rendezői koncepció közül a jelenleg Barcelonában és Magyarországon élő és dolgozó, nemzetközileg is elismert magyar Kostil Danila és Kostil Luka fiatal rendezői testvérpáros újszerű, mai trendhez alkalmazkodó interpretációját választották.

  

 


Az országimázs filmek mellett azonban a legjobban azok a fiatalok teszik Magyarországot vonzóvá, akik tehetségüknek köszönhetően szereztek hírnevet maguknak és az országnak. Messze a puszta, paprika, pucér lányok sztereotípiától, a betyárromantikától és gulyáslevesáradattól, az új generáció azt az oldalát mutatja meg Magyarországnak, amelyet mindig is sugározni szerettünk volna magunkról.


Attraction

A Britain’s Got Talent tehetségkutatót nyert Attraction táncos árnyékszínháznak vetélytársa sem akadt a fődíjra, olyan hihetetlen profizmussal hagyták le a többi versenyzőt. 

 

 

 

Boggie

Akárcsak az Attractionnek, Boggie-nak, alias Csemer Boglárkának szintén nem termett sokáig itthon babér, és a külföldi siker után figyeltek fel rá Magyarországon. Egyik napról a másikra lett világszerte híres a Nouveau Parfum című klipjével, amelynek mondanivalója azokat is megérintette Brazíliától Japánig, akik egy szót sem értettek a dal szövegéből.

 

 

Happy magyarok

A magyar "Happy-videó" Pharrell Williams slágerének videós feldolgozása. A nemzetközi Happy mozgalomhoz Amszterdam, Hongkong, London, Berlin, Párizs és Moszkva után Budapest is csatlakozott. A koncepció egyszerű: tucatnyi happy járókelő táncol, riszál, korizik és rollerezik Budapest legszebb helyein.

 

 


Mezőberény a New York Times-ban

Seth Kugel újságíró egy hirtelen ötlettől vezérelve a Bukarest–Budapest-vonatról ugrott le a 11 ezer fős magyar város pályaudvarán. Kíváncsi volt, mire megy itt turistaként, és vele együtt mi is felfedeztük Magyarországnak ezt az eddig ismeretlen csücskét.