"Le a régivel, elő az újjal… Lássuk, melyek a 2018-as évet meghatározó lakberendezési trendek!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Új trendek, megújult otthon

Le a régivel, elő az újjal… Lássuk, melyek a 2018-as évet meghatározó lakberendezési trendek!

Ahogyan a divat, úgy a dizájn, a lakberendezés világa is minden évben átalakul, új trendekkel, színekkel és stílusokkal örvendeztet meg minket. Természetesen nincs ez másképp idén sem. Szakértők összegyűjtötték, milyen dekorációs és lakberendezési elemekkel dobhatjuk fel a lakásunkat, ha egy kis változatosságra vágyunk 2018-ban.

 

Íme, néhány mutatós ötlet, amelyből ihletet meríthetünk otthonunk megújításához!

 

Gazdag árnyalatok, ékszertónusok


A 2017-es őszi-téli szezon az érzéki sötét tónusú árnyalatokról szólt, és úgy tűnik, idén ismét hasonlóan merész színtrendek uralják majd a belső enteriőrt. A drámai hatású ékszertónusok a lakberendezők kedvencei 2018-ban! A CountryLiving és az IdealHome szakértői szerint bár a szürke és a hasonló visszafogott árnyalatok biztonságos választásnak számítanak, nem kell leragadnunk a semleges színeknél, amikor otthonunk belső tereit megtervezzük! Az olyan trendi árnyalatok, mint az elegáns smaragdzöld, a mutatós sötétkék, a bársonyos vörös, a kifinomult karamell vagy a feltűnő ibolyaszín otthonos hangulatot és kozmopolita atmoszférát teremtenek minden lakásban. A kísérletező kedvűek bártan próbálkozhatnak akár a lila különböző változataival is! Ez utóbbi különösen népszerűség idén, tekintve, hogy a Pantone a titokzatos, mégis gyönyörű ultraibolya árnyalatot választotta az év színének.

 

Fotó: pinterest.com, spenceronthego.com


Színeket a konyhába!


A fehér legyőzhetetlen örök klasszikusnak számít a konyhában, minthogy tisztaságot és eleganciát sugároz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a merészebb árnyalatok ne férnének meg a lakás ezen helyiségében! Az independent.com szerint eljött az ideje, hogy életet csempésszünk a visszafogott konyhai berendezésbe! A megújult külsőhöz választhatunk mahagóni, szürke, krémszínű, vagy akár kék bútorokat is, ezzel a konyhánk friss és egyedi megjelenésű lesz.

 

 

Virágok és trópusi minták


A virágos minta láttán szinte halljuk, amint Miranda Priestly lenézően felsóhajt: „Virágok, tavasszal? Milyen eredeti…” De tűnjön bármilyen elcsépeltnek is ez a díszítőelem, kétségtelen, hogy a virágminta vidámsággal, színekkel és jókedvvel tölti meg a szobákat, így évek óta nagy sikernek örvend a dekoráció világában. És ahogyan a virágok, úgy várhatóan a 2017-ben népszerű trópusi motívumok sem tűnnek el a lakberendezési boltok polcairól. A nagyméretű levélnyomatok, valamint az egzotikus minták a tányérkészlettől kezdve a zuhanyfüggönyön át egészen az ágyneműhuzatig szinte bárhol helyet kaphatnak a lakásunkban.

 

 Fotó: etsy.com, api.shopstyle.com

 

Japán tökéletlenség  


A japán vabi-sabi szemlélet középpontjában a tökéletlenség ünneplése áll. Ez az ősi filozófia – melynek jelszava: „szépség a tökéletlenségben” – mára a lakberendezés világában is tetten érhető. Sőt úgy tűnik, 2018-ban az egyik legfelkapottabb trendnek számít! A vabi-sabit könnyen becsempészhetjük otthonunkba néhány rusztikus megjelenésű bútorral, természetes anyaggal, esetleg egy-egy autentikus, kézzel festett vagy kézzel készített tárggyal. A lényeg, hogy bátran engedjünk teret az apróbb hibáknak is!

 

Fotó: dzinetrip.com


Fémes részletek 


A fémes kiegészítők modern, divatos külsőt kölcsönöznek a lakás egyes helyiségeinek, a fürdőszobától kezdve a nappalin át a konyháig. A 2018-as évi lakberendezési trendek egyik nagy kedvence a sárgaréz, amely nemcsak a bútorokon, de a tükrökön, a lámpákon és az egyéb dekorációs tárgyakon is nagyon jól mutat, kifinomulttá és egyedivé varázsolja otthonunkat.

 

 Fotó: pinterest.com

 

Természetközeliség


2018-ban kifejezetten divatosnak számít az olyan természetközeli anyagok használata a lakberendezésben, mint a fa, a kő, a bambusz vagy a márvány. Ezek a gyönyörű anyagok időtlennek számítanak, mégis rendkívül modern és friss hatást keltenek.

 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2018. február
címkék:
Design | Divat
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.