"Egy tehetséges alkotócsapat így köszönti a hetvenhét évvel ezelőtt megjelent magyar fizetőeszközt."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

77 éves a magyar forint

Egy tehetséges alkotócsapat így köszönti a hetvenhét évvel ezelőtt megjelent magyar fizetőeszközt.

Amásodik világháború utáni Magyarországon az addig érvényes fizetőeszköz, a pengő  a világ eddig ismert legnagyobb inflációjában – teljesen elvesztette az értékét. A hiperinflációt követően került sor a stabilizációra és az új magyar forint bevezetésére 1946. augusztus 1-jén.


Az évfordulóra egy tehetséges alkotócsapat, a Mimicry Animációs Stúdió kizárólag magyar bankjegyek felhasználásával készített rövidfilmet. Az egyedi animációs történetben 10 jelenetben elevenednek meg azok a jól ismert, részletgazdag és látványos képek, melyeket bár nap mint nap látunk, talán már észre sem veszünk szépségüket. 

Az animációból kiderül többek között, hogy milyen összeesküvésnek ad otthont Esztergom városa, mikor folyik vér a Herkules kútból, illetve kit sirat a száz forintos! A bankjegyeken található miniatűr művészeti alkotások lebilincselő történetet mesélnek múltról, jelenről, rólunk… És mindez ott lapul a zsebünkben minden nap. Hasonló animáció még sosem készült korábban, az egész világon egyedülálló. Boldog születésnapot, magyar forint! 


La femme La femme cikke 2023. augusztus
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.