"Ezen a nyáron jön-megy szeszélyes és romantikus régi-új kedvencünk, a csipke. Csakúgy, mint a bárányfelhők..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Újra itt van!

Ezen a nyáron jön-megy szeszélyes és romantikus régi-új kedvencünk, a csipke. Csakúgy, mint a bárányfelhők...

Minden előítéletünket félresöpörhetjük, mert ez egy igazán modern darab. Tulajdonképpen a csipke soha nem ment ki a divatból, csupán alkalmazkodott az éppen aktuális életmódhoz. Idén ezt a szeszélyes anyagot tágabb értelemben kell felfogni: lehet egy szép madeira vagy más egyszerű fehér hímzés, nagy virágformára emlékeztető lyukakkal vagy az a fajta, amit kislánykorunkban bérmálásra adtak ránk utoljára. Ez az anyag, ugyanúgy, mint maga a divat, a tradíciókból merít, hozzárakva valami pluszt úgy, hogy az megfeleljen a ma igényeinek.

 

 

Haute couture körökben sok-sok tüllel kombinálják, hogy ezzel is hangsúlyozzák légiességét, szemérmességét pedig átlatszó anyagokkal törik meg. Ez az anyag túlélte a kifutót, és hordható minőségben meghódította az utcákat, nappal az irodákat, este pedig a szórakozóhelyeket, de a fürdőhelyeket is. A forró nyár tehát egy jól kombinálható anyag, a csipke jegyében telik, amit tökéletesen adaptálhatunk bármilyen alkalomra, így már nemcsak buja éjszakákokon kell számolnunk vele.

 

Az a néhány bárányfelhő a kék égen pontosan passzolni fog a fehér angolcsipke ruhánkhoz és úgy tűnünk majd ki tömegből, hogy még édesanyánk sem háborodhat fel, hiszen a nagymamáink  horgolt függönyeire hasonlító darabok mindenkiben nosztalgiát, romantikát és csupa jóérzést idéznek fel. Remek hír még az is, hogy nem muszáj tetőtől talpig csipkében pompázni. A lényeg, hogy valahol látszódjék egy csipkés részlet. Ha nem a ruhánkon van, akkor legyen a táskánk, ha nem a táskánk, akkor legyen a blúzunk. De elég ennél kevesebb is: egy levehető gallér vagy egy csipkéből készült szegés is jelzi visszafogottan, hogy köszönjük, de tisztában vagyunk az utolsó trenddel.

 

Ha mégis beruházunk a nyári sláger csipkeruhába, azt lelkiismeretfurdalás nélkül megtehetjük, hiszen mindenhol segítségünkre fog sietni új szerzeményünk. Még éjszakai partikon sem kell teljesen elfelejteni a fehér csipkeruhánkat! Hogy megtörjék az anyag kislányos báját, a párizsi hölgyek például fekete harisnyát húznak fel hozzá, fekete cipővel, vagy egyszerűen fekete darabokkal kombinálják. Ez első ránézésre furcsa, sőt mi több ízléstelen ötletnek tűnhet, főleg meleg nyáridőben, de esti programokra szűzies csipkénk ettől kap egy elegáns és komolyabb élt, és biztosak lehetünk abban, hogy maga Karl Lagerfeld is büszke lenne ránk, ha a kifutó mellett ülnénk az első sorban egy ilyen lookban. A még merészebbek és fiatalabbak kopott farmerrel esetleg bőrdzsekivel viselik, de egy pici farmer szegés a csipkeblúzon is tökéletesen belefér idén a trendi megjelenésbe.

 

A teljes cikk a La femme 2012. nyári számában olvasható.

Pepita Vulcano Pepita Vulcano cikke 2012. augusztus
címkék:
Csipke | Divat
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.