"Szinte még el sem kongatja az óra szilveszter éjszakáján az éjfélt, már minden szem Milánóra szegeződik. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Mit ajánl az olasz divatvilág idén tavaszra?

Szinte még el sem kongatja az óra szilveszter éjszakáján az éjfélt, már minden szem Milánóra szegeződik.

Hiszen mindenki tudja, szűk két hónap, s életre kel a kifutó. A világ minden tájáról a milánói Divathétre érkező nézők pedig megtudhatják, milyen színeket, mintákat, sminkeket és kiegészítőket érdemes a következő időszakban viselniük. Igazságtalanok lennénk, ha nem említenénk meg, divatot éltető és dicsérő rendezvénysorozatot Párizsban, New Yorkban és Budapesten is tartanak, de valahogy mégis a milánói az igazi. Hiszen míg Párizsban a divat elméleti szinten születik, addig Olaszországban, egészen pontosan Milánóban, életre kelnek az álmok, ruhakölteményekben látnak napvilágot a gondolatok.

 

 

Kicsit olyan ez, mint a hernyó és a pillangó esete. S míg a világban többen kiválón ötvözik a színeket és az anyagot, ahogy sok minden másban, ebben is az olaszok a legkiválóbbak. Minden évben új gondolatokkal, árnyalatokkal, párosításokkal lepik meg a nagyvilágot. Nos, ezért olyan híres a milánói Divathét, ahol idén is bemutatták azokat a zseniális alkotásokat, amelyekkel 2013 tavaszán és nyarán az üzletekben találkozhatunk.

 

 Alberta Ferretti, hableányok bűvöletében

 

Ferretti kollekciójában idén a klasszikustól a meseszerűig minden megtalálható. A fekete-fehér és monokróm darabok mellett a kék minden árnyalata, egészen a királykékig, finom csipke formájában teljesedik ki. A tengerkék kifutón érkező modellek szinte sellőlányokként siklottak végig a kifutón a háttérvetítő megannyi aprócska, ezüstösen csillogó buborékja között. Gondolhattuk volna sablonosnak is, hiszen az elmúlt években nem ő az egyetlen, aki a tengert hívja múzsaként, mégsem volt az. Inkább ámulatba ejtőnek nevezhetjük a fóliahatású, színjátszó muszlincsipkék áradatában érkező selyemruhákat, melyek gyöngyös díszítése megidézte a sziklával játszadozó hullámhabokat és a lemenő nap sugaraiban sziporkázó korallzátonyokat.

 

 

 Blumarine, virágokkal és pasztellel

 

Szeretnivaló, bájos és nőies ruhadarabok jellemezik Anna Molinari, a Blumarine tervezőjének idei terveit. A romantikába erősen hajló kollekciót sifon-, pliszédíszek és lágy színek jellemzik. A puha, kötött anyagokon Molinari elegánsan ötvözi a romantikus virágmintákat a japán origami szabással, de erőteljesen hódított a kifutón a pink, a fehér és a komor fekete is. Ám ha jön a nyár, a tervező szerint jöhet a virágminta, a szegecs és a mentazöld a görög tógára emlékeztető ruhadarabokon.

 

 

 

 

 Bottega Venetta: régi filmek hangulatában

 

A tervezőt az 1940–50-es évek ruhaviselete és olasz mozivilága ihlette meg. A designer Freja Beha Erichsen modell szereplésével a régi, romantikus olasz film pillanatait igyekezett kimerevíteni a fotókon. A régmúltat idéző hangulatot a képek sejtelmes szín- és fényvarázsán túl a ruhák és kiegészítők is remekül szolgálták, ahol a romantikus főhős mellől nem hiányozhatott az erősebb nem képviselője sem, jelen esetben Baptiste Radufe francia modell személyében.

 

 

 

 

1 | 2 | 3 | tovább
Riedl Annamária Riedl Annamária cikke 2013. április
címkék:
Divat | Olaszország | Stílus | Trend
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.