"Több hónapos lezárás után újra várja az utazókat a Seychelles-szigetek, és több hajótársaság is elindítja óceánjáróit a Karib-szigeteken."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Lassan újranyitnak a turistaparadicsomok

Több hónapos lezárás után újra várja az utazókat a Seychelles-szigetek, és több hajótársaság is elindítja óceánjáróit a Karib-szigeteken.

A több mint egy éve tartó lezárások, korlátozások után az utazás szerelmesei reményt jelentő híreknek örülhetnek. Március végétől foglalhatók nyári vakációk a világ egyik legnagyobb hajótársaságának nyaralóhajóin. A fedélzetre kizárólag oltással rendelkező turisták léphetnek majd, a gyermekek esetében pedig 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet ír elő a társaság. A biztonság érdekében természetesen a hajó teljes személyzete megkapja a koronavírus elleni védőoltást.

 

A Bahamákról indul útra a Royal Caribbean lenyűgöző nyaralóhajója, az Adventure of the Seas. Az egyhetes utak júniustól Nassauból startolnak, hogy Grand Bahama és Cozumel érintésével két egymás utáni napon kínáljanak felhőtlen kikapcsolódást a Perfect Day at CocoCay-n, a Royal Caribbean egyedülálló magánszigetén.

A fürdőzés, napozás mellett valóságos élményáradat várja az óceánjáróval érkező vendégeket. Kis- és nagymedencék, köztük a karibi térség legnagyobb hullámmedencéje, 13 vízicsúszda a bevállalósaknak és a kevésbé bátraknak egyaránt. A Daredevil’s Tower 41 méteres csúcsával kiérdemelte Észak-Amerika legmagasabb vízicsúszdája címet. Ha meguntuk a vizes programokat, hőlégballonnal a levegőbe emelkedhetünk, hogy 137 méterről pillantsunk körbe a szigeten. A Bahamák legmagasabbnak számító pontjáról akár több szigetet is beláthatunk.

 

A cégcsoporthoz tartozó Celebrity Cruises újraindulásáról szóló bejelentésre szintén több mint egy évet kellett várni. A nemrégiben teljeskörűen felújított Celebrity Millennium a karib-tengeri paradicsom, St. Maarten kikötőjéből hajózik júniustól.

 

A Celebrity karibi hajóútjai egy hét gondtalan kikapcsolódást ígérnek, a fedélzeten megszokott világszínvonalú gasztronómiai élményekkel, lenyűgöző színházi show-kal, teljeskörűen felújított lakosztályokkal és kabinokkal, miközben a hajó nap mint nap a világ legszebb szigetein köt ki. A kikötői állomások között két útvonalon Aruba, Curacao és Barbados, illetve Tortola, St. Lucia és Barbados lenyűgöző trópusi tengerpartjai szerepelnek. Hajónk St. Maarten szigetéről indul és egy hét után ugyanoda tér vissza. A mindössze nyolcvanhét négyzetkilométernyi sziget alig egy óra alatt körbeautózható, mégis megannyi programlehetőséget és kulináris élményt kínál látogatóinak. A parányi sziget érdekessége, hogy egyik fele holland, másik fele francia fennhatóság alá tartozik.

 

St. Marteen párizsi illetve amszterdami átszállással az Air France és a KLM naponta induló járataival Budapestről is könnyen elérhető. Mindkét légitársaság az utasok biztonságát szolgáló intézkedések mellett az elsők között vezette be a repülőjegyek – bármely okból történő – törlésének lehetőségét. A szolgáltatással utunk nagyobb rugalmassággal tervezhető, hiszen a lemondott jegyek árát a légitársaság külön költségek felszámítása nélkül utalványra váltja, melyet egy későbbi utazáshoz használhatunk fel. 

 

Tavasszal és nyáron is: Seychelles és Maldív-szigetek

 

A maldív-szigeteki resortok többsége egy rövid tavalyi lezárástól eltekintve szinte folyamatosan nyitva tartottak a világjárvány hónapjai alatt is. A szigorú belépési szabályok közül a kötelező negatív PCR teszt jelenteti a legfontosabb védelmi intézkedést, miközben az elmúlt hetekben a turizmusban dolgozók beoltása is gyakorlatilag száz százalékban megtörtént. A világ talán legvágyottabb nyaralóhelye jelenleg az egyik legbiztonságosabb, vírusmentes úti cél, ahová továbbra is negatív teszttel érkezhetünk.

Sokkal óvatosabb volt határai megnyitásával az Indiai-óceán másik közkedvelt trópusi paradicsoma. A Seychelles-szigetek hónapokig zárva volt az utazók előtt. Később néhány ország számára újra megnyíltak a kapuk, a teljes nyitásra azonban csak idén március végétől – az ország lakosságának nagyarányú beoltását követően – kerülhetett sor. Immáron a világ minden részéből – így Magyarországról is – érkezhetnek utazók, akik az előírásoknak megfelelően, az indulás előtt legfeljebb 72 órával levett negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

 

Az újranyitásra elsőként reagálva a Qatar Airways bejelentette, hogy sűríti budapesti járatait. Budapestről a qatari fővárosba immáron heti négy, júniustól öt alkalommal repülnek a légitársaság legmodernebb Boeing 787 Dreamlinerei, s onnan tovább Seychelles és a Maldív-szigetek, valamint a világ 110 desztinációja felé.

La femme La femme cikke 2021. március
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.