"Február 14-én világszerte nagyszabású flashmobot tartanak az egymilliárdnyi, erőszaktól szenvedő nőért."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Tánccal az erőszak ellen

Február 14-én világszerte nagyszabású flashmobot tartanak az egymilliárdnyi, erőszaktól szenvedő nőért.

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, aktivisták szervezésében és részvételével kerül megrendezésre a „One Billion Rising Budapest” esemény, melyhez a The Voice énekesei is csatlakoztak. A világméretű kampánnyal a nők és lánygyerekek elleni, világszerte nagy arányban elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet. Bozsik Yvette táncművész, Kulka János színművész, valamint Bombera Krisztina, Jaksity Kata, és Kepes András médiaszemélyiségek, és a The Voice győztese, Pál Dénes videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket.

 

 

A világraszóló eseményt a „Vagina monológok” szerzője, Eve Ensler indította útjára. Sorsfordító év lehet az idei, hiszen az indiai csoportos nemi erőszakok elleni éhségsztrájkok, a Mexikóban eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, vagy a Guatemalában lemészárolt asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét fordította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyerekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra a világ szinte minden pontján.

 

Eve Ensler írónő világszerte minden bántalmazott nőt és a velük együtt érzőket arra kéri, lázadjon fel, keljen fel, és táncoljon az erőszak megszüntetéséért; ezzel fejezze ki tiltakozását.

 

Aki szeretné kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértését, csatlakozzon a tánchoz, amelyet február 14-én 15.00-kor tartanak a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén. A tánchoz a szervezők előzetesen próbákat tartanak:

  • február 9.: 16.00-18.00
  • február 10.: 10.00-12.00
  • főpróba: 13.: 20.30 - 22.00

A próbák helyszíne: BME Sportközpont táncterme /XI. Bertalan Lajos u. 4-6 ÉL épület/

 

Pécsett, Veszprémben és Edelényben is szerveznek táncot a nők elleni erőszak megszüntetéséért; ha a környéken lakik, vegyen részt rajta!

 

Bővebb információ itt!

La femme La femme cikke 2013. február
címkék:
| Tánc
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.