"Magyarország idén először vesz részt a washingtoni Népművészeti Fesztiválon, ahová közel száz magyar fellépőt várnak."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Népművészet Washingtonban

Magyarország idén először vesz részt a washingtoni Népművészeti Fesztiválon, ahová közel száz magyar fellépőt várnak.

A fesztivált június 26. és július 7. között rendezik meg Washington DC-ben. A fesztiválra Hrivnák Tünde divattervező is meghívást kapott, aki eredeti, kézzel hímzett magyar motívumokkal díszített modern és elegáns ruháiról ismert.  Az adott időszakban Tündének folyamatos bemutatói lesznek a washingtoni Magyar Nagykövetségen, legelőször június 28-án. Természetesen más területről is érkeznek magyar művészek Washingtonba: Kocsis Enikő koreográfus, Sütő Levente bútorfestő, Szakács Márton nyeregkészítő, vagy Mihalkó Gyula kalapkészítő.

 

 

A Smithsonian Folklife Fesztivál a legnagyobb magyar vonatkozású kulturális esemény az Egyesült Államokban 2013-ban, amihez kapcsolódva a washingtoni Magyar Nagykövetség kísérő eseményeket szervez. Ezen programok kiemelt része a két divatbemutató. A nagykövetség nagyon fontosnak tartja, hogy megismertesse a washingtoni diplomáciai és üzleti köröket egy olyan magyar sikertörténettel, mint Hrivnák Tündié, amely kiváló példája annak, hogy hogyan lehet hagyományokra építve modern innovatív újdonságokat létrehozni.

 

A „Smithsonian Folklife Festival” (SFF) egy 1967 óta évente rendszeresen megrendezésre kerülő szabadtéri népművészeti és hagyományőrző fesztivál Washington DC-ben, a National Mall-on, a Washington Emlékmű és a Capitolium között, amelyen Magyarország 2013-ban első alkalommal vesz részt, mint meghívott díszvendég. 2013. június 26-án 11 órakor, a fesztivál hivatalos megnyitóján, Dr. Navracsics Tibor mond beszédet. A fesztivál az Egyesült Államok fővárosának legnagyobb kulturális rendezvénye, látogatóinak száma minden évben 1-1,5 millió főre tehető, médianyilvánossága 40 millió embert ér el. A július 7-ig tartó 10 napos fesztivál turisztikai vonzerejéhez az is hozzájárul, hogy magában foglalja az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti ünnepét a Függetlenség napját, július 4-ét.

La femme La femme cikke 2013. június
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.