"Vasárnap az 1940-es évek kubai atmoszférája a Margitszigeten. Zene, ének, boldogság!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Havanna a Margitszigeten

Vasárnap az 1940-es évek kubai atmoszférája a Margitszigeten. Zene, ének, boldogság!

Vérpezsdítő kubai muzsikát, igazi latinos hangulatot ígér a Buena Vista Social Club vendégjátéka. Ezúttal a Budapesti Nyári Fesztiválra érkezik a csapat, hogy július 21-én, vasárnap este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra varázsolja Havannát. Itt lesz a trombitás Barbarito Torres, a harsonás Guajiro Mirabal, és érkezik az Orquesta zenei igazgatója, Jézus Aguaje Ramos is. Néhány legendás tag helyét már a tehetséges utódok foglalták el: Carlos Calunga, Idania Valdés énekesek és a virtuóz zongorista, Rolando Luna. A zenekar idén különleges vendégekkel turnézik, így Omara Portuondo énekesnővel és a kubai zene „nagykövetével” Eliades Ocho gitáros-énekessel.

 

 

Több évtized után Havanna legforróbb hangulatú zenés klubja a BUENA VISTA SOCIAL CLUB a kilencvenes évek közepén vált világhírűvé. Ry Cooper producer és Wim Wenders rendező nagy sikerű dokumentumfilmje ekkor ismertette meg e nagyszerű muzsikusokat és zenéjük által képviselt életérzést a nagyvilággal. A zenekar meseszerű története a Castro előtti időkre nyúlik vissza, amikor az immár világmárkává érett nevű klub virágkorát élte. Akkoriban a Buena Vista és a hozzá hasonló, főleg feketéket tömörítő társasági klubok jellemezték a gyakran baráti, családi szálakra épülő társadalmi életét. E helyek a nosztalgikus, idillikus Kuba-képünknek a megtestesülései voltak, a nagy beszélgetések, kártya-partik, szivarsodrások és persze az autentikus kubai muzsika szigetei. Az etnikai alapon szerveződő egységeket az ’50-es évektől felszámolták és csak egy kis szerencsének, illetve egy őrül amerikai zenésznek köszönhetően nem nyelte örökre a feledés homálya. Cooper a ’90-es évek közepén határozta el hogy leporolja a rá hatalmas benyomást tevő klubot és zenéjét, felkutatja az eredeti muzsikusokat és újra zenekarrá szervezi őket.

 

Munkájának sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a BUENA VISTA SOCIAL CLUB című album 5 millió eladott példányt és Grammy díjat hozott, a dokumentumfilmet pedig Oscarra jelölték. Albumaik azóta is sikereket aratnak, és a formáció a világ fesztiválszínpadai mellett olyan helyszíneken lépett már fel, mint a párizsi Olympia, a londoni Royal Albert Hall,a barcelonai Liceu, a bécsi Konzerthaus vagy a Luna Park Buenos Aires.  A zenekart ma egy sor veterán zenészlegenda illetve azok leszármazottai alkotja.

 

Buena Vista Social Club Koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2013. július 21. (vasárnap), 20 óra

La femme La femme cikke 2013. július
címkék:
Koncert | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.