"Ötödik éve hirdeti meg Rácz Zsuzsa a Terézanyu pályázatot, amely az évek során a női tabuk megdöntésének fórumává nőtte ki magát. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Szeresd önmagadat jobban, mint felebarátodat!

Ötödik éve hirdeti meg Rácz Zsuzsa a Terézanyu pályázatot, amely az évek során a női tabuk megdöntésének fórumává nőtte ki magát.

Az idén ötéves Terézanyu pályázat keretében április 6-ig várják azokat a személyes női történeteket, amelyek a Szeresd önmagadat jobban, mint felebarátodat témában, az önszeretet, az önelfogadás sokszor nehezen elsajátítható képességéről vagy ritkán megélt élményéről, de egyben sorsfordító jelentőségéről szólnak. Az elmúlt négy évben több százan küldték be történetüket.

 

A Rácz Zsuzsa alapította és a Richter Gedeon Nyrt. támogatta pályázat aktuális felhívására ismét egyes szám első személyben, maximum 5000 karakterben megírt vallomásokat várnak. Idén a kamaszoktól is várnak történeteket Miből tudod, hogy bejössz egy srácnak? témában. A 2014-es pályázati felhívást egy különleges hangulatú, nyilvános eseményen jelentették be március 8-án, a Rózsavölgyi Szalonban, a Mindenütt Nő rendezvénysorozat keretében, ahol egyben a megújult zsűrit is bemutatták.

 

 

„Vajon az önszeretet, az önelfogadás önzés, netán bűn? Vagy életbevágó megtanulnunk azt, hogy muszáj az első helyre tennünk magunkat ahhoz, hogy képesek legyünk másokat is boldoggá tenni?” – tette fel a kérdést Rácz Zsuzsa, aki ötödik éve buzdítja arra a nőket, hogy merjenek szabadon, félelmek nélkül beszélni az érzéseikről, a legnagyobb tabuknak tartott kérdésekben is. „Pályázatunk története akár egy nő ébredésének, eszmélésének fejlődéstörténete is lehetne egyben” – mondta az írónő, aki visszaidézte, hogy a kezdetektől mostanáig, a terézanyuságok, azaz a női önfeladás történeteitől indulva, a párhuzamos női szerepek közti zsonglőrködésről, az anyaság hozta változásokról szóló elbeszéléseken át az anya–lánya kapcsolat színének és fonákjának boncolgatásáig az elmúlt években több száz nő tollából több mint 1500 írás született.

Idén a Szeresd önmagadat jobban, mint felebarátodat! provokatív felhívására olyan történeteket várnak a szervezők, amelyek a nők saját boldogságukért tett fontos lépéseit, döntéseit, az önszeretet elsajátítható képességének fontosságát tükrözik. Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, a világcéget büszkeséggel tölti el, hogy évek óta támogathat egy ilyen kezdeményezést.

 

 

Az a közös cél, hogy a nők képesek legyenek kiállni magukért, a családtervezés, a fogamzásgátlás vagy a gyerekvállalás kérdéseiben. „Még ma is nehezen vállalható az, hogy magunkat tegyük az első helyre, és saját magunkat szeressük a legjobban” – mondta a kommunikációs igazgató, majd hozzátette: „Mi a Richter a nőkért programban fontosnak tartjuk, hogy a nők képesek legyenek kiállni önmagukért.” Az idén ötéves Terézanyu pályázat zsűrijében, Rácz Zsuzsa és Beke Zsuzsa mellett, ismét részt vesz Dobó Kata színésznő, de olyan új tagok is örömmel vállalták a felkérést, mint dr. Seres Andrea nyíregyházi szülész-nőgyógyász, D. Tóth Kriszta, az ismert újságíró, tévés személyiség, aki február óta a UNICEF új magyarországi nagykövete, és Pásztor Anna énekesnő, az Anna and the Barbies zenekar népszerű frontasszonya.

 

A pályázatokat a www.terezanyu.hu oldalon keresztül, 2014. április 6. éjfélig lehet elküldeni. A zsűri a kiválasztott pályázatok alkotói között százezer forint összértékű könyvutalványt és értékes különdíjakat oszt ki mindkét kategóriában. Eredményt a 2014. május 9-i díjkiosztó eseményen hirdetnek.

 

 

 

La femme La femme cikke 2014. március
címkék:
| Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.