"Lehet mindent egyszerre? Párizsi jelentés – divatról, luxusról, kultúráról a francia fővárosból. Pepita Vulcano divattanácsai."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Stílusos, divatos, elegáns, trendi

Lehet mindent egyszerre? Párizsi jelentés – divatról, luxusról, kultúráról a francia fővárosból. Pepita Vulcano divattanácsai.

Manapság a divat jön-megy, külön elfoglaltság követni a trendeket. Trendinek lenni meg aztán pláne. Kinek van erre ideje? Persze azért szeretnénk megfelelni az elvárásoknak divatügyben is, ezért íme, néhány jó tanács, amit nem árt fejben tartani, amikor ruhavásárlásba fogunk.

 

Mindig egy rendnyi ruhát vegyünk!

 

Kicsit kimeríti a pénztárcát, elismerem, de így biztos, hogy nem nyúlunk nagyon mellé, sem színekben, sem stílusban. Ha például szert teszünk egy nadrágra, akkor azon nyomban vegyünk egy blúzt is hozzá vagy más felsőrészt. Ha lehet még aznap, amíg friss az élmény, vagy ugyanott, a lényeg, hogy fel tudjuk próbálni egymáshoz a darabokat. Arról nem beszélve, hogy így van egy komplett szettünk, és nem kell órákig a tükör előtt állni azzal a kérdéssel: „Ehhez most akkor mit vegyek fel?”

 

A kötelező kiegészítő

 

Kiegészítőknél járjunk el ugyanígy. Ha veszünk egy táskát, akkor lehetőleg olyat válasszunk, amihez már van cipőnk és övünk. Ha cipővásárlásra készülünk, akkor menjünk a táskával a kezünkben, hogy jobban lássuk, tényleg passzolnak-e egymáshoz színben és stílusban.

Óra- és bizsuvásárláskor a kevesebb mindig több. Ne cicomázzuk túl magunkat. A hat gyűrű, a karlánc, a fülbevaló és a nyaklánc együtthordása nem a gazdagságot érzékelteti. A túl sok gyémánt pedig nemcsak irigységet kelt, de az ízlésed is megkérdőjelezi. Fantáziabizsukból lehet olcsón is szépet találni, de ezekből is bőven elég egy-egy darabot magunkra aggatni.

 

Alapdarab

 

Ma már nem lehet létezni farmernadrág nélkül, de nehéz rábukkanni az ideálisra, ami hosszban, fenéken, derékban is ránk illik. Ha mégis sikerül, akkor pedig a színen hezitálunk. Miután a farmernadrág a modern nő alapruhatárának egyik legfontosabb darabja, jó, ha van belőle több szín: fekete, mert pszeudoelegáns, koptatott szürke, mert hipertrendi, sötétkék, mert klasszikus. Ha rábukkantunk a számunkra tökéletes szabásra, akkor vegyünk belőle egyből két színt.

 

A klasszikusok

 

Egy gyönyörű télikabát, trench kabát, kis fekete ruha, kosztümkabát és a fekete magassarkú. Nem olcsó mulatság, de fogjuk fel úgy, mint hosszú távú befektetést, hiszen mindig szükség van rájuk: ezekről a dolgokról messziről látni, hogy milyen minőségű anyagból készültek. Ezért erre ne sajnáljunk kiadni, mert akár több éven át is hordhatjuk őket. Törekedjünk a klasszikus, visszafogott és mindig elegáns formákra. Ezeket megfelelő, trendkövető kiegészítőkkel ellátva bármikor naprakészen viselhetjük, anélkül hogy fashioniszták lennénk.

 

Amit sose vegyünk meg: csípőnadrág

 

„Félbevágja” a nőt, antinőiessé tesz, lerövidíti a lábat, és kibuggyantja az derékon lévő már kis mennyiségben felhalmozódott zsírpárnákat is. Csak nagyon ritkán formálja a nagyon jó feneket is. A köldöktájban gombolt nadrágok nyújtják az alakot, a lábat, és jól megmutatják a nőies formákat, például a csípőnket, ezenkívül sem a háj, sem a bugyi nem látszik ki.

 

Láthatatlan alapok: az igényes fehérnemű

 

Elborzongok a konditeremben, amikor a párizsi nők levetkőznek. Pedig a piacot ellepte a szebbnél szebb melltartók és bugyik áradata, ám még mindig sikerül felvenni az agyonmosottat, a kopottat, mondván, hogy kényelmes, megszoktuk. Belátom, a kényelmesség gyakran jár együtt az esztétikai élmény romlásával, de azért ne legyünk igénytelenek. Nem mondom, hogy mindennap csipkében kell járni, de nem árt, ha van egy szebb csipkekollekciónk is, valamint a „kényelmes” darabokból vegyünk többet. Ugye nem kell leírnom, hogy miért?

 

A legfontosabb!

 

Csak akkor vásároljunk meg egy darabot, ha beleszerelmesedünk, azaz ha első látásra megnyeri a tetszésünket. Így magabiztosabban fogjuk hordani, mert meg vagyunk győződve róla, hogy gyönyörű, és így mindig öröm lesz belebújni. Ha kiábrándulunk vagy megszokjuk? Akkor jöhet egy újabb kör a boltokban…

 

Jó vásárlást! Hasonló írások Pepita Vulcano Párizsi jelentés című blogján

Pepita Vulcano Pepita Vulcano cikke 2012. május
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.