"Talán az egyik leggyümölcsözőbb együttműködés az övék, hiszen a két mentorált együtt újítja meg Miskolcot."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Várost fejlesztenek

Talán az egyik leggyümölcsözőbb együttműködés az övék, hiszen a két mentorált együtt újítja meg Miskolcot.

A generációkutató-szervezetfejlesztő Nemes Orsolya és a vizuális szakember, egyben infokommunikációs tanácsadó, Jeney Ákos közösen tesznek azért, hogy Miskolc város megújuljon. A város szervezet- és digitális fejlesztésére adta a fejét ugyanis a La femme 50 tehetséget bemutató programjának két mentoráltja, mégpedig közösen. A projekt nem csupán a folyamatok racionalizálását jelenti, hanem az egész önkormányzati döntéshozatalt szeretné közelebb vinni az ott élőkhöz. A jövőben például nem autókkal pásztázzák majd az utcákat, hogy felderítsék az összefirkált kukákat, a rosszul működő lámpákat vagy az utakon éktelenkedő kátyúkat, a miskolci lakosok maguk tehetnek bejelentést okostelefonjukon, sőt figyelemmel követhetik a kapcsolatos döntéseket is: a rendszer tudatja az információt a beküldővel, ha a jelzett javítási munkát jóváhagyták, ahogy azt is, hogy mikor sikerül orvosolni a problémát – ezek azonban csak a látványos változások, először a város működését kell optimalizálni.

 

Miért Miskolc?


 Mondhatnánk, hogy ujjgyakorlat ez két szakember számára, de közel sem, pedig mind a ketten kiváló sikereket tudhatnak maguk mögött. Jeney Ákos programtervező informatikus és műszaki menedzser még egyetemistaként került be a La femme 50 tehetséges magyar fiatal programjába. A tehetségeket bemutató különszámot magabiztosan tette le a későbbi miskolci jegyző asztalára. Addigra ugyanis a városhoz is ezer szállal kötődött – nemcsak lakhelye miatt, hanem számos projektje kapcsán, készített például a Miskolci Egyetemet népszerűsítő animációs filmet, valamint mobilalkalmazást, és Miskolc város arculata is az ő keze munkáját dicséri.

Jeney Ákos a programba kerüléskor éppen azon gondolkodott, hogy az egyetem elvégzésével a munkáit ‒ az IT-fejlesztést, a vizuális kommunikációt és az információtechnológiai szaktanácsadást ‒ céges keretek közé foglalja. „Az MGL Creative megalapításakor az volt a célom, hogy alternatívát mutassak a miskolci fiataloknak, hogy az anyagi és a szakmai megbecsülésért ne kelljen a fővárosba menniük” – vázolja fel a cég stratégiáját. A legkiválóbb szakembereket gyűjtötte maga köré többek között azzal a céllal, hogy kreativitásukkal és technológiai tudásukkal támogassa Miskolc városát is smart, vagyis okos megoldásokat használó várossá válni.

 

Jeney Ákos

II. évad

Mentor: Dr. Beck György

A Miskolci Egyetemen végzett program­tervező informatikus, műszaki menedzser. 2010-ben barátjával ő készítette el az egyetemet népszerűsítő animációs filmet. 2011-től már ő felelt a Miskolci Egyetemi Napok arculatáért, honlapjáért, reklámfilmjeiért. 2012-ben az egyetem második beiskolázási kampányfilmjét is ő alkotta meg. A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója rábízta számos előadás filmes előzetesének megkomponá­lását, ő tervezte az Európai Színművészeti Egyetemek Találkozójának honlapját is. Jelenleg a Miskolc Smart City mobilalkalmazás fejlesztését és a Miskolc Tv virtuális stúdióját tervezi társaival.

 

Nem generációs gond


Az a bizonyos La femme-különszám pedig ott maradt azon a bizonyos asztalon, és a városi döntéshozók érdeklődéssel olvasták Nemes Orsolya bemutatkozását. Fiatal, lendületes lány, aki generációkutatással és szervezetfejlesztéssel foglalkozik, ekkor még elsősorban a fiatalok motivációiról, érdeklődéséről írt, tartott előadásokat, többek között a TEDxDanubia színpadán, miután az egyik prezentációját mindössze néhány nap alatt ötvenezernél is többen nézték meg. A miskolciak épp azon törték a fejüket, hogy nehezen tudják megnyerni maguknak a jó és fiatal szakembereket, felkérték hát Nemes Orsolyát, mondja el, miként motiválhatók a mai fiatalok.

 

Nemes Orsolya

II. évad

Mentor: Novák Katalin

Az Y generáció kutatásával foglalkozik, prezentációkat, előadásokat tart. Az egyetemen az angol és a tanári szak mellett finn nyelvet tanult. Egyre többet hívják külföldre előadásokat és tréningeket tartani. Itthon vendégelőadóként órát ad az ELTE-n, a Károli Gáspár Egyetemen. Jelenleg A generációs mítosz című könyvén dolgozik, amelyet egy NKA-s pályázatnak köszönhet, amelyre mentora segítségével pályázott. A könyv 2018 tavaszán, a Libri gondozásában jelenik meg. 2017-ben mentorált társával, Jeney Ákossal együttműködésben, a Milestone-nal közösen elindítottak egy átfogó, jelenleg is zajló szervezetfejlesztési projektet.

 

A generációkutató akkor már ízlelgette igazi küldetését: szerinte a generációs probléma egy szervezet életében mindig csupán a felszín, annak tünete, hogy a vállalati, szervezeti kultúra kihívásokkal teli, és a folyamatok nem működnek olajozottan, ezért olyan munkahelyek létrehozásán kell dolgozni, ahol minden korosztály megtalálja a helyét.

NEMES ORSOLYA ÉS JENEY ÁKOS
„Kiderült, amit korábban is sejtettünk, hogy nem csak a fiataloknak lenne igényük barátságos légkörre és átlátható folyamatokra.”
És itt sem félt megmondani, egy-egy előadással nem fog tudni érdemi változást elérni.

Addigra Nemes Orsolya csatlakozott a középiskolás diákok kiemelt színvonalú tehetséggondozásával foglalkozó Milestone Intézethez, és kiépített egy tanácsadó-szervezetfejlesztő, illetve trénerlábat, a Milestone Solutions Labet. Így hát ez a lehetőség körvonalazódott: a Milestone-nal közösen, egy átfogó szervezetfejlesztési projekt keretében felmérik a város szervezeti problémáit, majd optimalizálják a feladatokat, amelyeket aztán Jeney Ákos és csapata digitális megoldásokként ültet át a mindennapokba. A városvezetés nyitott volt az innovatív ötletekre, megvalósításuk pedig felfrissülést jelentett a magánszektorban otthonosan mozgó csapat számára.

 

Biztató jelek


 „Vittük a klasszikus megoldásokat és a már ismert szervezetfejlesztési modelleket, amiket egy ilyen munka során mindig az adott szervezetre kell adaptálni, csak a minták alapján nem lehet dolgozni – meséli Zeitler Ádám, a Milestone társalapítója és az intézet kötelékébe tartozó Milestone Solutions Lab vezetője, Nemes Orsolya férje, aki szintén csatlakozott beszélgetésünkhöz. – A diagnózis során hamar kiderült, amit korábban is sejtettünk, hogy nem csak a fiataloknak lenne igényük barátságos légkörre és átlátható folyamatokra. A munkavállalók látni akarják, hogy van értelme a munkájuknak, senki nem szeret olyan munkakörnyezetben létezni, ahol feleslegesnek érzi magát. Ez hatalmas fluktuációt eredményez, ami a fiatal és idősebb munkavállalókat egyaránt elriasztja.”

 

Most mintha visszafordulni látszana a folyamat, egyre több 30‒40 éves, nagyon jó szakember dönt úgy a versenyszektorban gyűjtött tapasztalatok után, hogy visszatér a városba, és karrierjéből több évet Miskolc fejlesztésére áldoz. Ez a fajta lokálpatriotizmus meg is lepte a budapestieket, Nemes Orsolya és férje éppen ezért szeretik olyan nagyon a kihívást. „Néha már ugyanannyira érzem magam miskolcinak, mint amennyire budapestinek – mondja mosolyogva Zeitlert Ádám. – A legjobban azonban az motivál minket, hogy minden hatékonyabbá tett folyamat megtakarítást jelent a város és lakosai, ezzel pedig az ország számára is.”

Takács Erzsébet Takács Erzsébet cikke 2018. március
címkék:
Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.