"A huszadik század elején Tövispusztán három fiú barátságot köt: a tehetséges parasztgyerek, a zsidó boltos fia és a környék bárójának, leggazdagabb földesurának a fia."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Tövispuszta

A huszadik század elején Tövispusztán három fiú barátságot köt: a tehetséges parasztgyerek, a zsidó boltos fia és a környék bárójának, leggazdagabb földesurának a fia.

Miközben követjük a legények életútját, végigtekinthetünk a tragikus XX. század történelmének korszakain: a fasizmus időszakán éppúgy, mint az ötvenes éveken vagy a kádári konszolidáció évein. A történeteknek különös érdekességet ad, hogy megsárgult levelek, dokumentumok, naplók, fényképek alapján írta egységes regénnyé a média világából jól ismert szerző, aki maga is leszármazottja a főhősöknek: „A könyvnek egyik hőse én vagyok. Hogy melyik, azt egyelőre nem árulom el” – csigázza az érdeklődést. S ha némi fejtörést követően ki is derül, azért némi hiányérzetünk mégis marad: ahogy közelítünk időben a jelenhez, úgy fogy el az író mesélőkedve.
(Ulpius-ház)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2012. március
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.