"Ünnepi koncerttel tér vissza a világhírű zenekar a Budapest Sportarénába."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Klasszikusok és cigányzene az arénában

Ünnepi koncerttel tér vissza a világhírű zenekar a Budapest Sportarénába.

A hivatalosan is Hungarikumnak számító egyedülálló zenei formáció több mint ezer koncertet adott öt kontinens neves koncerthelyszínein. Repertoárjukon komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek szerepelnek, amelyek mellett rendszeresen felcsendülnek ismert népzenei művek, magyar nóták és tradicionális magyar cigánymuzsika. Különleges és egyedi hangszerelés és előadásmód, amelyet csak a „100 Tagú” koncertjein hallhatók.

„Mindig gondosan figyelek a repertoár összeállításakor, hogy magyar és cigány zeneszerzők darabjai legyenek a műsoron, illetve magyaros és cigányos dallamok felhasználásával íródott külföldi zeneszerzők művei, mint például Monti csárdása, Brahms magyar táncai vagy Sarasate cigányosan című műve.” – nyilatkozta Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú  Cigányzenekar elnöke.

 

A 100 Tagú Cigányzenekar a világ legnagyobb cigányzenekara. A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 hang- és 5 DVD-lemezt jelentetett meg.

 


A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek. „Kökény Attilát fiatal kora óta ismerem, édesapjával barátságban voltunk, sőt az apósa is jó barátom volt. Attila a mai énekesek egyike, aki nagyon sokrétű, különböző műfajokban tud kiválóan előadni, legyen az magyar vagy cigánynóta, jazz, táncdal, világslágerek…. igazi örömzene lesz a színpadon. Ezért a különleges produkcióért lesz érdemes eljönni a 2023. április 23-án a Papp László Arénába. Nem fogják megbánni.” – mondta Beke Farkas Nándor.

 

A világhírű szimfonikus zenekart a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével is kitüntetett Lendvai Csócsi József főprímás fogja össze 2023. április 23-án, a Papp László Budapest Sportarénában. Jegyek még kaphatók az Eventim hálózatában és weboldalán.

La femme La femme cikke 2023. április
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.