"Mi az a personal shopping? Olyasmi, mint a personal trainer, azaz a személyi edző? Csak most nem az izmokról, hanem a ruhatárról van szó?"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hogyan vásárol az elit?

Mi az a personal shopping? Olyasmi, mint a personal trainer, azaz a személyi edző? Csak most nem az izmokról, hanem a ruhatárról van szó?

A personal shopping Párizsban már régóta jól menő foglalkozás. A teljes körű szolgáltatást magas beosztású hölgyek és férfiak veszik igénybe, akiknek éppen szükségük van valamilyen ruhadarabra, netán egy egész évszaknyi ruhatárra. Ugyanakkor a focistafeleségek és a tehetősebb Madame-ok sem bíznak semmit a véletlenre.

 

 

„Nekem fontosabb, hogy a szabadidőmet a családdal töltsem vagy a golftudásom fejlesztésének áldozzam, ugyanakkor a megjelenésemről sem szeretnék lemondani. A titkárnőmet nem szívesen küldöm, neki ezernyi más dolga van, pedig mindig tudom, mit szeretnék. A personnal shopping kényelmes, mert egy telefonomba kerül, elmesélem, hogy mire lenne szükségem, és ő elvégzi helyettem az időigényes vásárlást. Az ízlésében biztos lehetek, hiszen már évek óta vásárol nekem, így soha semmit nem kell visszaküldenem” – mondja László (54 év), aki a mindennapokban elfoglalt agysebész.

 

Hogyan kell mégis elképzelni mindezt?

 

 A legelső randevú ideális esetben egy reggelivel kezdődik. Elbeszélgetünk egy kávé vagy tea felett, hogy megismerjük egy kicsit egymást, a másik ízlését, elvárásait, a szereti és a nem-szereti dolgait. Majd elkezdjük járni a boltokat együtt, céltudatosan. Akadnak olyan kliensek is, akik nem szeretnék drága idejüket boltokra pazarolni, mert várja őket a golfpálya vagy a megbeszélés, és csak elküldenek egy-egy márkához egy-egy dolgot beszerezni.

Márta (41 év), aki nem mellesleg feleség és négy gyerek anyukája Budán, szintén nem szívesen bízza barátnőire a divattanácsadást. „Ha sokat adok ki valamire, akkor biztos szeretnék lenni abban, hogy olyan dologra költöttem, ami valóban jól illik a személyiségemhez és az életstílusomhoz. Maximalista vagyok, nem szeretek mellé lőni! Ráadásul a legnagyobb lányomat sem szívesen látom olyan táskákkal futkározni, amelyek nem illenek sem az életkorához, sem a pénztárcájához. A personnal shoppingban épp az a jó, hogy aki ezt végzi, pontosan tudja, kinek mit illik, hogy a trendekről már ne is beszéljünk.”

 

Nem fillérekről van szó!

 

A büdzsé 500 eurótól a csillagos égig terjedhet. Sok pénzt könnyű rosszul elkölteni. Nem az a cél, hogy mindenből a legdrágábbat vásároljunk, bár akad olyan is, akinek ez nem számít! Sokszor elég, ha a pólót egy átlagos üzletben vásároljuk meg, de akkor már a táskát egy drágább helyen választjuk ki, mert a táska lesz a fontosabb, az ún. húzó darab. De van, akinek olyan póló kell, amiről csak ő tudja, hogy drága és más nem, vagy amilyen senki másnak sincs. Erre is van megoldás.

 

 

Kinga (35 év) abban a szerencsés helyzetben van, hogy idővel és pénzzel is rendelkezik. „Ha mondjuk egy vintage táskára vágyom, vagy egy különleges modellre, akkor azért képes vagyok repülőre ülni. Csakhogy én ott nem ismerem a boltokat, meg a tájékozódás sem megy, ráadásul a nyelvet is kellene beszélni. A personnal shopperemmel célirányosan bevesszük a legnagyobb választékkal rendelkező vintage luxusboltokat, aki még a nyelvi problémákat is áthidalja helyettem. A vásárlás így valódi élmény! Ráadásul biztos lehetek benne, hogy senki sem rendelkezik ezekkel a darabokkal idehaza.”

Helena 27 éves, az esküvőjére készül. „A personnal shoppert az egyik már házas barátnőm ajánlotta. A tanácsadó néhány e-mail-váltás után válogatást küldött a szebbnél szebb ruhákra mutató linkekből. Meglepő módon a ruhaköltemények ára kecsegtetőbb volt, mint a hazai kölcsönzőké, ráadásul a ruha az enyém marad az esküvő után is, mi több, a méretemre szabták! Együtt levettük a méreteket, majd mindent a personnal shopper tárgyalt le, és csak egyszeri díjat számított fel.”

 

Az ügyfélkör nem zárt!

 

A personal shopping adta kényelemmel bárki, életkortól és alkalomtól függetlenül élhet. Aki ezzel foglalkozik, általában jól ismeri a kínálatot, így az elegáns stílus képviselője tud segíteni akár egy esküvői ruha kiválasztásában, akár egy komplett gyerekruhaszett beszerzésében. A „trénerek” tisztában vannak azzal, mikor érdemes az online piacot, mikor a plázákat, mikor az elegáns üzletek kínálatát választaniuk, figyelemmel kísérik a leárazásokat. Nem mindegy, hiszen a szolgáltatás ára, az alapdíj mellett, leginkább az elköltött összeg után számolódik.

 

Hasonló írások Pepita Vulcano Párizsi jelentés című blogján

Pepita Vulcano Pepita Vulcano cikke 2012. szeptember
címkék:
Divat
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.