"A szépség kifizetődő, főleg ha az ember képes élni és bánni vele. Ezt bizonyítják a világ legjobban kereső modelljei is! "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A szépség beárazva

A szépség kifizetődő, főleg ha az ember képes élni és bánni vele. Ezt bizonyítják a világ legjobban kereső modelljei is!

A divatipar számtalan nagyszerű lehetőséget kínál azoknak a fiatal nőknek, akik szeretnék szépségüket pénzre és hírnévre váltani. A szupermodell-státusz elérése azonban korántsem egyszerű feladat, kemény munkát és eltökéltséget igényel. A ráfordított energia azonban egyesek számára hatványozottan is megtérült, hiszen amellett, hogy az évek folyamán mesés vagyonra tettek szert, nevük mára egyet jelent a stílussal, az esztétikummal és a tökéletességgel. Az amerikai Forbes magazin szerint annak ellenére, hogy Gisele Bündchen tavaly bejelentette visszavonulását a kifutóról, továbbra is sikerült megőriznie első helyét a világ legjobban kereső modelljei között. Rögtön utána olyan szépségeket találunk a rangsorban, mint Adriana Lima, Karlie Kloss, Kendall Jenner vagy Gigi Hadid. Legnagyobb büszkeségünkre, a 20 főből álló listán egy magyar modell is helyet kapott, Palvin Barbara személyében, aki a Forbes szerint 4 millió dollárt keresett az elmúlt egy évben. De vajon, minek köszönhetik népszerűségüket a legfelkapottabb szupermodellek, és hogyan jutottak el a legnagyobb márkák kifutóira?

 

Gisele Bündchen


A brazil származású Gisele Bündchen, aki nemrégiben a riói olimpia megnyitójának színpadán is megjelent, 2002 óta vezeti a listát. Az elmúlt egy évben körülbelül 30,5 millió dollár bevételre tett szert szépségének és tehetségének köszönhetően. Az amerikai pénzügyi magazin szerint jövedelmének legnagyobb része az olyan luxusmárkákkal kötött szerződésekből származik, mint például a Chanel vagy a Carolina Herrera. A magas arccsontjáról, aranyszínű fürtjeiről és formás alakjáról ismert szupermodell még tinédzserként kezdte karrierjét. Egy gyorsétteremben fedezte fel egy ügynök, majd a kezdeti ellenállás után, Bündchen úgy döntött, kipróbálja a modellkedést. Először Brazíliában kezdett el dolgozni, 1998-ban pedig már a New York-i divathetek kifutóján vonulhatott végig. Az indulás persze számára sem volt könnyű. 2016-ban a People magazinnak adott interjújában elmondta, több mint 42-szer utasították el, mielőtt Alexander McQueen beválasztotta a modelljei közé. 1997-ben New Yorkba költözött, és hamarosan már a legnépszerűbb divatmagazinok, valamint a legnagyobb divattervezők versengtek kegyeiért. 2000-ben újabb fordulat következett a karrierjében, 25 millió dolláros szerződést írt alá a népszerű Victoria's Secret fehérneműmárkával, így bekerült a világ legjobban kereső modelljei közé. Még ugyanebben az évben az amerikai Rolling Stone magazin „A világ leggyönyörűbb nőjének” nevezte. Bár nemrégiben bejelentette, hogy nem vállal több kifutós munkát, továbbra sem tűnik el a divatvilágból, és elmondása szerint ezután is megragadja majd a kínálkozó lehetőségeket.Adriana Lima


A lista második helyén Adriana Limát találjuk, aki körülbelül 10,5 millió dollárt keresett az elmúlt egy évben. A Victoria’s Secret híres angyalát állítólag professzionális viszonya a munkához, telt ajkai és egzotikus megjelenése tette népszerűvé a divatvilágban. A modell szintén Brazíliában született, szociális munkás édesanyja nevelte fel, miután édesapja elhagyta őket gyermekkorában. Bár általános iskolásként több szépségversenyt is megnyert, a modellkarrier nem szerepelt a tervei között. Mindössze 13 éves volt, amikor barátnője úgy döntött, jelentkezik a Ford’s Supermodel of Brazil modellversenyére, a lány azonban nem akart egyedül indulni, ezért rávette Limát, hogy csatlakozzék hozzá. Végül Adriana nyerte meg a versenyt, és 1996-ban elindult a Ford’s Supermodel of World első helyéért is. Második lett, nem sokkal ezután pedig New Yorkba költözött, ahol szerződést kötött az Elite Modellügynökséggel. Ezután egymást követték a felkérések és a sikerek. Lima számtalan nagynevű divatmagazinban szerepelt, és olyan híres designerek bemutatóján lépett fel, mint Vera Wang, Giorgio Armani vagy Valentino. Gyakran feltűnik divatkampányokban, reklámokban, 2000-ben például a Guess hivatalos arca lett, 2009-ben pedig a Maybelline márka szépségnagykövetévé választották. Leginkább a Victoria’s Secret kapcsán vált híressé. A fehérneműcéggel 2000-óta áll szerződésben, több alkalommal is a modell nyitotta meg a bemutatóitt.

 

 

Karlie Kloss


Karlie Kloss egyéves kereste 2016-ban elérte a 10 millió dolláros összeget. A gyönyörű modellt a legrangosabb divatházak arcaként ismerhettük meg, többek között a Victoria’ Secret angyalai között is biztos helyet tudhat magának. Kloss Chicagóban született, édesapja sürgősségi orvos, édesanyja pedig művész. 2002-ben klasszikus balettet kezdett tanulni Caston's Ballet Academyn. Bár túl magasnak bizonyult ahhoz, hogy professzionális táncos legyen, az táncórák segítették sikeres modellé válni. A lányt végül Jeff és Mary Clarke fedezte fel 13 éves korában, egy St. Louis-i jótékonysági bemutatón, két évvel később pedig már szerződést írt alá az Elite Modellügynökséggel. Először Calvin Klein New York-i bemutatóján vonulhatott végig a kifutón, majd ezt követte Alexander McQueen, Sonia Rykiel, Valentino és Gucci. 2009-ben már a szeptemberi Vogue címlapján tűnt fel, aminek kapcsán Steven Meisel azt mondta: „Fantasztikus modell. Ismeri a ruhákat, és rengeteg energiája van.” A modell később olyan nagy márkák arcaként tűnt fel, mint a Marc Jacobs, a Bulgari, a Pringle, a Dolce & Gabbana, a Dior, az Oscar de la Renta, a Hermes vagy az Yves Saint Laurent Beauty. 2010-ben bekerült az évszázad szupermodelljeit bemutató brit Vogue decemberi számába, melyben olyan szépségek mellett szerepelt, mint Naomi Campbell vagy Kate Moss. A gyönyörű modell leginkább elbűvölő személyiségéről és jó természetéről ismert a divatvilágban. Kloss azonban nem állt meg a modellkedésnél, 2015 szeptembere óta a New York University hallgatója.

 

 

Kendall Jenner


A listán helyet kaptak azok az újgenerációs modellek is, akik a közösségi médiát használják karrierjük fellendítésére. Ilyen például Kendall Jenner is, aki nem kevesebb, mint 10 millió dollárra tett szert az elmúlt egy évben. Jennernek van a legnagyobb követői tábora az Instagramon az itt felsorolt modellek közül. A mindössze 20 éves lány a Keeping Up With Kardashians című reality műsornak köszönheti hírességét. A valóságshow-ban Kendall családjának és három féltestvérének életét követhették nyomon a nézők. Bár már 14 éves kora óta modellkedik, csak 2014-ben került be az elit modellek világába. Azóta olyan nagynevű márkák kifutóján vonulhatott végig, mint a Chanel, a Givenchy, a Marc Jacobs, vagy a Balmain. Emellett szerepelt többek között a Calvin Klein, az Estée Lauder, a Marc Jacobs és a Fendi kampányaiban is.

 

 

Gigi Hadid


Közeli barátjához, Kendall Jennerhez hasonlóan Gigi Hadid is a közösségi médiának köszönheti sikere javát. Mára körülbelül 22 millió Instagram-követővel rendelkezik, és az elmúlt évben nem legalább 9 millió dollárt keresett. A kaliforniai születésű lány a középiskola után New Yorkba költözött, hogy valóra váltsa legnagyobb álmát, és modell lehessen. 2011-ben leszerződött az IMG modellshez, és bár ez volt az első komolyabb lépése a professzionális modellkarrier útján, valójában már kétéves korában is feltűnt a Guess márka kampányában. Gigi 2014-ben debütált a kifutón a New York Fashion Week keretében, és hamarosan már egymást követték a különböző magazincímlapok és -felkérések. 2015 januárjában például a Maybelline nagykövete lett. A modell azonban a kifutók és a reklámkampány-fotózások tengerében sem mondott le az iskoláról, 2013-ban ugyanis jelentkezett a New York City’s New Schoolba, hogy kriminálpszichológiát tanulhasson. Bár tanulmányait jelenleg szünetelteti, tervei között szerepel, hogy visszatér az iskolapadba.

 

 

A Forbes 2016-os listáján szerepel még Rosie Huntington-Whiteley, Cara Delevingne, Candice Swanepoel, Liu Wen, Miranda Kerr, Lara Stone, Natalia Vodianova, Kate Moss, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes, Joan Smalls, Lily Aldridge, Jasmine Tookes, Taylor Hill és a már említett Palvin Barbara is.

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2016. szeptember
címkék:
Divat |
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.