"75 év, 60 táncos, 50 díj, 1 név: Virsky, avagy a koreográfus, aki átírta a tánctörténelmet."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Magyarországon a világhírű táncegyüttes

75 év, 60 táncos, 50 díj, 1 név: Virsky, avagy a koreográfus, aki átírta a tánctörténelmet.

Pavel Virsky, a világhírű táncos-koreográfus 1937-ben alapította a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttest. Virsky az odesszai opera klasszikus táncosaként szeretett bele a néptáncba, és csupán néhány évre volt ahhoz szüksége, hogy az ukrán együttes a Szovjetunió államilag is elismert, ünnepelt csapata legyen.A csapatot jelenleg az ukrán tánckultúra egyik legnagyobb alakja, Miroslav Vantuh vezeti, aki 2002-ben megkapta az „Ukrajna első számú nemzeti hőse” kitüntetést az ukrán kultúrába és a néptáncba vetett töretlen és fáradhatatlan munkájáért.

 

 

Miroslav Vantuh megtartotta egykori barátja, az együttes alapítója és első művészeti vezetője – Pavel Virsky – örökségét: a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes legfőbb célja, hogy összegyűjtse, megőrizze és repertoárján keresztül az egész világnak bemutassa az ukrán nemzeti kultúrát, a népi hagyományokat, a néptáncot, a népzenét, a népviseletet. Ukrajnában a Virsky tánciskolájába bekerülni óriási kiváltság, a kiválasztott szerencsések kicsi gyerekként, hatévesen kezdik a szigorú képzést, de tizenhét éves korukra a tudásuk világviszonylatban is kiemelkedő.

Az idén 78 éves VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes produkciói roppant szenvedélyesek és látványosak, a világ bármelyik pontján megtalálják az utat az emberek szívéhez. A táncosok szakmai, technikai tudása, a lebilincselő koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök ámulatba ejtik és elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok virtuóz felkészültsége, az értékmegőrző szellemiség, az életigenlő tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus erejét.  

 

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt, felléptek Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban, Amerikában, Kanadában.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2015 tavaszán lélegzetelállító turnéval érkezik Magyarországra.

 

Magyarországi turné: 2015. április 15. Keszthely; 2015. május 10. Budapest, Erkel Színház; 2015. május 11. Szeged.

La femme La femme cikke 2015. április
címkék:
Színház | Tánc
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.