"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Nyolc fehér éjszaka

A Nyolc fehér éjszaka felejthetetlen utazás azon az elvarázsolt vidéken, ahol a szenvedély, a félelem, a vágy és a szerelem képes örökre megváltoztatni az életünket.

Egy huszonéves férfi elmegy egy manhattani karácsonyi partira, ahol egy nő csupán annyit mond: „Clara vagyok.” Az elkövetkező hét napon minden este találkoznak, ugyanabban a moziban. A férfi le van nyűgözve, de azért óvatos, lassan halad előre. Fokozatosan alakul közöttük a feszültség, a remény, a bizalmatlanság.
André Aciman kérlelhetetlen pontossággal kutatja szereplői érzelmeit, érzéki nyelvezettel írja le útjukat, közeledéseiket és távolodásaikat, egészen a varázslatos szilveszteréjszakai zárójelenetig.

A Szólíts a neveden méltán emelte a szerzőt korunk legkiválóbb írói közé. A The Washington Postban így fogalmaztak a könyvről: „Aciman írásmódjának szépsége, szenvedélyének tisztasága ezt a különleges első regényt a nagy romantikus szerelmi történetek kánonjába illeszti.”
A szerző metszően éles, mégis romantikus második regénye a próza mesterének újabb ragyogó teljesítménye.

 

André Aciman egyiptomi születésű, olasz–amerikai regényíró, esszéista és a 17. századi irodalom kutatója.
Több kötet szerzője. 1995-ös Out of Egypt című memoárja, mely arról szól, milyen volt zsidó gyermekként a posztkoloniális országban cseperedni, elnyerte a Whiting-díjat, 2007-ben megjelent Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) című regényét pedig szépirodalom kategóriában Lambda Irodalmi Díjjal jutalmazták. A kötetből Luca Guadagnino rendezett nagyjátékfilmet 2017-ben, James Ivory forgatókönyvéből.
Jelenleg a Graduate Center of the City University of New York professzora, kiemelt területei az irodalomtörténet és a francia irodalom, Marcel Proust munkássága. Írásai számos folyóiratban megjelentek, esszéit többször beválogatták a műfaj amerikai legjobbjai közé. Az ötödik regényén és legújabb esszékötetén dolgozik.

(Athenaeum Kiadó)

La femme La femme cikke 2018. november
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.