"Ingmar Bergman és a zenés színház? Kicsit abszurd párosításnak tűnik. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egy nyári éj mosolya

Ingmar Bergman és a zenés színház? Kicsit abszurd párosításnak tűnik.

Kétségtelen, hogy a mester több művében is feltűnik a zene (filmre vitte például a Varázsfuvolát), elsőre mégsem Bergmanra gondol a zeneszerző, ha témát választ magának. Persze Stephen Sondheim írt már zenés darabot pointilista festményről is (Sunday in the Park With George), és kísérletező kedve legendás, így elmondhatjuk: szinte törvényszerű volt, hogy újabb nem hétköznapi célpontot tűz maga elé.

 

Az Egy nyári éj mosolya ötvözi Bergman és Csehov világát, a monumentális musicalekkel ellentétben kamaradarab, kis térben mutat be hétköznapi gondokat, hétköznapian nagy érzelmeket. A mű lassan negyvenéves lesz, a Centrálban a londoni Menier Chocolate Factory 2008-as változatát mutatják be, amelyet a világhírű Trevor Nunn rendezett. A szereplők között alig találni „centrálos” színészt, mintha összegereblyézték volna Magyarország legjobbjait. Törőcsik Marit például zenés szerepben nem igazán látni, de Sondheim darabjában a próza is nagy szerephez jut, tehát szükség van olyan résztvevőkre, akik nemcsak énekelni tudnak, hanem képesek hitelesen megformálni egy karaktert. A bulvárra érzékenyek pedig megcsodálhatják Patai Anna kisasszonyt, a legutóbbi Megasztár legfiatalabb versenyzőjét élete első színpadi szerepében…

 

Centrál Színház

La femme La femme cikke 2011. szeptember
címkék:
Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.