"Mesés élmény egy granadai utazás, az Alhambra palotaegyüttes felfedezése Andalúziában. Utazás előtt vagy után pedig szó szerint mesés élmény felfedezni a mór királyok fényűző..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Washington Irving - Az Alhambra meséi

Mesés élmény egy granadai utazás, az Alhambra palotaegyüttes felfedezése Andalúziában. Utazás előtt vagy után pedig szó szerint mesés élmény felfedezni a mór királyok fényűző lakhelyének legendákkal, mondákkal fűszerezett történetét.

Ebben nagy segítségünkre van az esszék, karcolatok, novellák nagymestere, Irving, a XIX. században alkotott amerikai szerző, Mary Shelley kortársa és barátja, aki 1832-ben Londonban élt, és ott publikálta e művét. Korábban negyed évet töltött Granadában, és nemcsak a bámulatos épületeket, erődítményeket járta be a legapróbb szegletig, hanem megismerkedett a mór birodalom történetével is. Ez szorosan összefügg az Alhambra építésével, fénykorával, a palota lakóinak hétköznapi életével is. Az olvasmányos írás egyszerre történelemkönyv, legendák könyve és útikalauz.(Olvasósarok)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2011. szeptember
címkék:
Irodalom | Könyv | utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.