"Februárban egy különleges, egyedi hangzású est keretében Hollywood legjobb filmzenéi érkeznek Magyarországra. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hollywood Magyarországon

Februárban egy különleges, egyedi hangzású est keretében Hollywood legjobb filmzenéi érkeznek Magyarországra.

A német születésű, Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer korunk egyik legismertebb zeneszerzője, akit Hollywood leginnovatívabb tehetségeként tartanak számon. Olyan világhírű filmek dallamait köszönhetjük neki, mint a Gladiátor, Az oroszlánkirály, a Karib-tenger kalózai, az Eredet, A Da Vinci-kód, a Csillagok között, a Sólyom végveszélyben vagy a Batman. Többek között ezekből a filmekből hallhatunk ízelítőt az egyedülálló magyarországi koncertturnén.

 

Hans Zimmer autodidakta módon tanult zongorázni, majd a nyolcvanas években kezdett zeneszerzéssel foglalkozni. A világhírt az Esőember c. film hozta meg számára, amelynek zenéjéért 1988-ban Oscar-díjra jelölték. Ma a rendezők, producerek sorban állnak azért, hogy vele dolgozhassanak.

 

 

A filmzenei est sztárfellépője a Dead Can Dance együttes egykori énekesnője, Lisa Gerrard. Hangjával lenyűgöző módon képes a csendes, mély nyugalmat és a legnagyobb szenvedélyességet kifejezni. Nem véletlen, hogy számos zenei díjra jelölték, és gyakran kérik fel filmzenék szerzésére. Az ausztrál énekesnő, zenész és zeneszerző a 2000-ben megjelent Gladiátor c. film zenéjén közösen dolgozott Hans Zimmerrel, amelyért Golden Globe-díjra jelölték. Munkásságáról 2006-ban másfél órás dokumentumfilm jelent meg Sanctuary (Szentély) címmel, amelyben olyan illusztris személyek is nyilatkoznak, mint Hans Zimmer vagy Russel Crowe. Az est során Lisa Gerrard előadásában a Gladiátor ismert dallamai is felcsendülnek.

 

 

Az elektronikus zenét a hagyományos zenekari hangzással mesterien ötvöző Hans Zimmer művei a magyar koncertturnén a 60 fős Monarchia Szimfonikus Zenekar közreműködésében hangzanak el Werner Gábor vezényletével. A felejthetetlen estéhez a csodálatos látványvilág és óriáskivetítők járulnak hozzá.

 

Koncertturné:

2016. február 9. – Miskolc

2016. február 10. – Debrecen

2016. február 11. – Kecskemét

2016. február 12. – Győr

2016. február 14 – Békéscsaba

2016. február 16. – Pécs

2016. február 18. – Szeged

2016. február 19. – Székesfehérvár

2016. február 20. – Budapest

La femme La femme cikke 2017. február
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.