"Ha minden igaz, hamarosan itt a kánikula: Pepita Vulcano divatblogger az idei fürdőruhatrendről."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Vízi viselet Bond lányoknak

Ha minden igaz, hamarosan itt a kánikula: Pepita Vulcano divatblogger az idei fürdőruhatrendről.

Mindegy, hogy tengerpartra, a Balatonra vagy strandra indulunk, a kérdés örök: mit vegyünk fel a strandoláshoz? Egyrészes, bikini, színek és formák – önmagában is nehéz kérdés, arról nem is beszélve, ha saját habitusunkkal, kedvünkkel, testalkatunkkal és az aktuális trenddel kell mindezt párosítani.

 

 

 

Az elengedhetetlen egyrészes

 

Merem állítani, hogy az egyrészes fürdőruha kifejezetten elegáns. Persze itt nem az úszódresszekre gondolok. A nagy francia divatház, az Etam elérhető áron kínál néhány érdekes darabot, anélkül hogy a félhavi fizetést otthagynánk. (Webáruház itt! Fontos tudni a márka fürdőruháiról, hogy a méretek nagyon kicsik. A betűkkel való méretezés esetén ne féljünk L-es modellt kérni akkor sem, ha mondjuk M-es a méretünk.) Ez a fekete-fehér összeállítás Natalia Vodianova topmodell névjegye alatt fut. Igazán modern darab, amely vagány, de szexis is egyben.

 

 

 

A képen látható fehér modell az, amelyet a stylistok rövid bőrdzsekiből kikanyarított mellénnyel, valami neonszínnel vagy sárgával kombinálva mutatnának be a női magazinokban. Arra a magazinszerkesztők viszont sosem gondolnak, hogy általában egy sortban megyünk le a strandra, vagy valami kényelmes, lenge szoknyában. Ehhez inkább egy sort illik és egy sportosabb strandtáska, netán egy rövid fehér szoknya. Arra ügyeljünk, hogy amikor kiterítjük a cuccunkat a plázson, a strandtörölköző igazodjék a színvilágunkhoz.

 

 

A fehérneműre emlékeztető egyrészes

 

A fenti fekete modellt a legbátrabbaknak ajánljuk. Rendkívül szexi, anélkül hogy megmutatna bármit is. Egyrészt, mert fekete. (A fekete egyrészesek engem mindig elijesztenek, hiszen nyár van, hordjunk színeket, de valahogy ezen a darabon megakadt a szemem.) Másrészt, mert inkább fehérneműre hasonlít. De épp emiatt bátran kombinálhatjuk például egy lenge hosszú szoknyával. Bodyként is kitűnő viselet nadrághoz, bár vigyázzunk, mert elég kényes darab: a hálós része hamar kilyukadhat. A vízben nem lesz baj, de azért vízilabdázni ne akarjunk benne. Ez is Etam, de sajnos csak boltban kapható.

 

 

A csík formájú bikini

 

A bikinipiacon idén a csíkforma viszi el a pálmát. Sajnos nem mindenkinek áll jól, mindenesetre nagyon menő lesz. A csík elnevezés a melltartó formájára utal, amit természetesen cifráznak mindenféle érdekes megoldással.

 

 

Színtrendek

 

Idén igazán sokszínű a divat, számtalan irányzat él egymás mellett. Aki a mintásat szereti, idén dúskálhat a bőséges dzsungeles, strandos, csíkos, pöttyös, kétszínű választékban. Aki viszont továbbra is az egyszínűekre szavaz, vagy akinél a neontrend akut szemirritációt idéz elő, azoknak a következő színeket ajánlom figyelmébe.

 

A vízkék, vagy vízzöld a barnáknak és a szőkéknek is jól áll. Tavaly a világosabb árnyalata volt a hangsúlyos, most egy borúsabb, sötétebb verzió van forgalomban. Elegáns és biztosan nem agyoncsépelt megoldás. Én idén erre a színre szavaztam.

 

 

 

A korallpiros, vagy egy narancssárgába hajló élénkpiros ugyancsak népszerű. A képen a Calzedonia Holly néven futó darabja azt is jól mutatja, hogy a magasderék már idén is hódít!

Az összeállításból a pasztell sem hiányozhat. Mint minden évben, idén is vannak cukorkaszínek: a barackosabb verziót kizárólag csak barna bőrre, nem úgy, mint ezen a linken. A képen egy világos mentaverzió látható, kifejezetten James Bond-lányoknak.

 

Feltűnő kiegészítő

 

Nyáron nemcsak a napszemüveg, hanem az úszósapka is lehet kötelező, főleg ha medencébe megyünk. Nem árt beruházni egy-egy divatos darabba. Az elegáns fürdőviseletünket akár egy sportosabb, geometriamintás úszósapkával is ellensúlyozhatjuk

Ezenkívül a retroúszósapkák is nagyon eredetik lehetnek, Budapesten a Király utcában láttam, hogy egy kis boltban árulják őket.

 

 

Még több hasonló cikk a szerző Párizsi jelentés című blogján

 

Fotók: Eres, Etam, Natalia Vodianova, Princesse Tam Tam “Movie”, Speedo, Calzedonia, Pucci a myprestigium

Pepita Vulcano Pepita Vulcano cikke 2013. június
címkék:
Divat | Trend | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.