"Garay Lilla az emberi jogok fokozott védelméért küzd. Számára a mentorprogram életre szóló barátságokat, és értékes kapcsolatot adott. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Világra szóló tervek

Garay Lilla az emberi jogok fokozott védelméért küzd. Számára a mentorprogram életre szóló barátságokat, és értékes kapcsolatot adott.

Nincsenek határok Garay Lilla számára, és főleg nincsenek elválasztó távolságok. Éppen ezért törekszik arra, hogy a nyelv se legyen akadály. Sok nyelven ír, beszél, a tudásvágya is határtalan! Mindez egy év után mit sem változott…

 

Kilenc nyelven beszél, de reméli, hogy ez nem a végleges szám, közülük ötön tudományos folyóiratokban is publikál. Szívének a magyar szó a legkedvesebb, de elképzelhetetlennek tartja, hogy képességei, adottságai határok közé legyenek zárva. „Az 50 tehetséges magyar fiatal programja ezért rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Egy program, amely bátran átível a generációs és országhatárokon, csak javára válhat mindenkinek. Inspirációt reméltem – azt, hogy olyan újszerű szemléletet ad, melynek segítségével ötvözni tudom a jogtudomány szigorú világát a nyelvekkel és azokkal az eszmékkel, amelyekben hiszek.” A program segítségével hatékony csatornát remélt találni a szélesebb közönséghez, számára kiemelkedően fontos területeken. „Alapvető fontosságúnak tartom az emberi jogok fokozott védelmét, a gyermekek oktatáshoz való jogát, a nők egyenjogúságát, az erőszak visszaszorítását.”

 

 Ezeket hangsúlyozta tavaly Lilla, de most sem fukarkodott a szóval: „Rengeteg változás történt az életemben. Sikeresen befejeztem PhD tanulmányaimat nemzetközi büntetőjog szakon. Doktori disszertációm azzal foglalkozik, hogy igazolható-e a kínzás a terrorizmus elleni harcban.” A téma kapcsán részt vett több kutatói projektben a világ számos országában. Brit, amerikai, angol és orosz projektek mellett előadott nemzetközi konferenciákon többek között Berlinben, Párizsban és Moszkvában. „Az a megtiszteltetés ért, hogy ősszel a Hawaii szigeteken, Honoluluban én nyithatom meg egy világkonferencia egyik paneljét vitaindító előadásommal.” Jelenleg Hongkongban van, kutatói ösztöndíjjal, ahol lehetősége nyílott behatóbban foglalkozni a kelet-ázsiai jogrendszerekkel. „A kínai kultúra rendkívüli módon megfogott, az orientális nyelvek közül már elsajátítottam a japánt és a koreait, és Hongkong arra ösztökél, hogy a kínaival folytassam.”

 

Továbbra is a diplomáciában dolgozik, elsősorban Kelet-Ázsia a területe. Az elmúlt év folyamán hét nyelven publikált a világ számos országában, és Csehországban megjelent első kötete társszerzőként, amely a szexuális tartalmú bűntényekkel foglalkozik. A Washingtoni Egyetemen vendégelőadó volt, ez teljesen új dimenziót nyitott meg számára az oktatásban.

 

„A mentorprogramnak rengeteg életre szóló barátságot, értékes kapcsolatot köszönhetek. A mentorom, dr. Czine Ágnes alkotmánybíró rendkívül inspiráló személyiség. Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettem, és mérhetetlenül értékelem segítségét, a közösen eltöltött időt és minden tanácsot, amit a tőle kaptam.” Mentora nemcsak a már meglévő céljai elérésében segítette, hanem új célokat is felcsillantott előtte. Eddig a diplomácia tűnt számára az egyetlen útnak, ám dr. Czine Ágnes életútja annyira inspirálóan hatott rá, hogy már a bírói hivatást is elképzelhetőnek tartja. „Bárhogy is lesz, az akadémiai karriert mindenképp szeretném folytatni, hiszen fontosnak tartom, hogy a jövő fiatal jogászainak oktatása a jogtudomány helyzetét is hangsúlyozza a közjó szolgálatában, nyitottan minden tisztességes törekvésre.”

La femme La femme cikke 2016. november
címkék:
Karrier
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.