"Meghitt hangulatú, apró resort csábítja vendégeit az Indiai-óceánban, és kényeztet el szolgáltatásaival. A luxus luxusával."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ilyen egy valódi privát sziget

Meghitt hangulatú, apró resort csábítja vendégeit az Indiai-óceánban, és kényeztet el szolgáltatásaival. A luxus luxusával.

Hunyjuk le a szemünket, és képzeljük el, hogy egy trópusi álomszigeten járunk. Puha homokfövenyen lépdelünk, mellettünk mindkét oldalon az óceán végtelen kékje és a fehéren fodrozódó hullámok. Előttünk a kis homoktisztáson terített asztal vár bennünket, ahol esti piknikkel egybekötve nézhetjük, ahogyan a napkorong alábukik a horizonton.

Mintha egy romantikus filmjelenet szereplői lennénk. Pedig mindez nagyon is valóságos, mi pedig megelevenedő történetünk főhősévé válhatunk – többek között ezt nyújtja számunkra Kudadoo, a Maldív-szigetek egyik legexkluzívabb, legintimebb üdülőszigete.

 

Bármit. Bárhol. Bármikor.

 

A Kudadoo Private Island a Maldív-szigetek első olyan ötcsillagos deluxe resortja, ahol a vendégeket úgynevezett luxury all inclusive várja. Hogy ez mit is jelent? Az all inclusive jellemzően a korlátlan étel és italfogyasztást foglalja magába, a luxury all inclusive ennél sokkal többet! A szálloda valamennyi szolgáltatását igénybe vehetjük, megkötések nélkül. A spa kezelésektől a naplementés hajókirándulásokig, a búvárkodáson át az exkluzív sajt és borkóstolóig, a különleges helyszínre álmodott vacsorától – amiben értelemszerűen a felsőkategóriás pezsgő és borkínálat is benne van – a jet skizésig vagy más élményprogramokig. Valódi jelentését azonban akkor értjük meg igazán, amikor rájövünk, hogy a resort bármit, bárhol, bármikor jelmondata nem csak üres frázis, hanem szó szerint vehető ígéret.

A vendégek minden kívánságát teljesítő szolgáltatásai mellett Kudadoo varázsa intimitásában és apró méretében rejlik. A háromhektáros sziget, alig néhány focipálya területű, és mindössze 15 vízre épült rezidencia van rajta félkörívben, a fehér homokkal borított szárazföld körül. Mindegyikük teraszán hatalmas privát medence, napozóterasz csábít pihenésre, s csak néhány lépcsőfok az óceán bársonyos vize.

 

A sziget gondozott zöldje árnyas pihenőpark, ahol kellemes ejtőzésre vagy padle teniszezésre is lehetőséget találunk. (Ez a squash és a tenisz egyfajta ötvözete, amit egy kisebb méretű és üvegfalú pályán játszanak.) Az üdülőkomplexum központi részének már csak a tengerben jutott hely: egy vízen átívelő sétány vezet a szintén cölöpökön nyugvó különleges főépülethez, mely egyszerre ad helyet a wellnessközpontnak, az étteremnek, a bárnak, a játékszobának, sőt egy boros „pincének” nevezett elegáns, üvegfalú hűtőkamrának is.

Az épület tetejét teljes egészében napelemek borítják, amely – ahogyan azt a roppant udvarias és segítőkész személyzettől megtudtuk – elegendő napenergiát képes előállítani és felhalmozni az egész sziget működtetéséhez. Ez az egyik legmagasabb vízre emelt épület a Maldív-szigeteken, melyet a neves építész, Yuji Yamasaki tervezett. Az épület a tradicionális japán építészet jegyeit is magán viseli, tájolásának és kialakításának köszönhetően egész nap természetes szellő gondoskodik a hűtésről, belső tereit napkeltétől beragyogja a fény. Nem hiányozhat teraszán az óriásmedence sem, melynek vize a napsütésben az óceánnál is jobban felmelegszik. (Pedig arra sem lehet panasz: gyakran eléri a 28-30 Celsius-fokot is.)

 

Nem meglepő, hogy Kudadoo megnyitásának évében elnyerte a világ legjobb új luxusüdülőhelye címet, majd a fenntarthatóság környezetvédelmi kategóriában a legjobbnak járó elismerést. Tavaly kiérdemelte a Tripadvisor Travellers’ Choice-díját, melyet a kiváló vendégértékeléseknek köszönhet.

 

Élmények személyre szabva

 

Rezidenciánkhoz komornyik jár, aki a nap huszonnégy órájában rendelkezésünkre áll, hogy a trópusi kis szigeten életstílusunknak és mindenkori kívánságunknak megfelelően, tökéletesen tudjunk pihenni. Ha kérjük, szállásunkra hozza a reggelit, kicsomagolja bőröndjeinket, megkeveri kedvenc koktéljainkat, megszervezi tengerparti vacsoráinkat, kirándulásainkat.

A luxury all inclusive szolgáltatásnak ez éppúgy része, mint a fentebb említett szolgáltatások széles köre. Erőnlétünket magán jógaórán, vagy személyi edző segítségével őrizhetjük meg, ha pedig teljes magányra vágyunk, tágas villánk kényelme mellett a Dream Island parányi homoksziget is rendelkezésünkre áll, amikor csak akarjuk. Felkereshetjük a Sulha Spát, ahol teljes lelki nyugalomban lazíthatunk, akár a Maldív-szigetek első himalájai sókamrájában, a Lonu Cave-ben. Az ásványi anyagokban gazdag himalájai só gyógyító tulajdonságai világszerte ismertek, levegőjének belélegzése tisztítja a tüdőt.

 

Körbevesz az óceán

 

A gyönyörű, tágas villákat úgy tervezték és építették meg, hogy beleilleszkedjenek a természeti környezetbe, és kihasználják annak minden előnyét. Természetes fény ragyogja be a helyiségeket, és bár a szobákban légkondicionáló működik, a szabadból érkező légáramlást is használhatjuk hűtésre. Lakóterünk szinte minden szegletéből pompás kilátás nyílik az óceánra.

Az egyhálószobás rezidencia 310 négyzetméter alapterületű, a családi 390 négyzetméteres. Mindegyik villához 44 négyzetméteres medence tartozik. Tölgyfapadló, kézműves, kényelmes bútorok fogadnak minket, televízióval, minőségi italokkal felszerelt minibárral.

 

A központi épületben a tulajdonos „borospincéje” 70 exkluzív, világhírű borfajtával büszkélkedhet, amely mellé a szállodasziget csaknem száz tételből álló válogatása kínál gazdag választási lehetőséget. Szakavatott sommelier segít az ételfinomságokhoz bort választanunk, vagy ajánl számunkra az ötvenféle sajtkülönlegesség mellé a bor- és pezsgőkínálatból megfelelőt.

 

Végtelen vizeken

 

Ha hosszabb hajóútra indulnánk, megtehetjük a resort jachtjának fedélzetén. Előzetes foglalással, térítés ellenében bérelhetjük ki néhány órára, fél vagy akár egész napra. Gyakorlott hajóskapitányunk segítségével eljuthatunk a Lhaviyani-atoll legszebb zátonyaihoz, sőt azokon túlra, hogy felfedezhessük a tenger bámulatos élővilágát.

Megcsodálhassuk a színes korallokat, halakat, a százával együtt úszó piciket, a kecsesen úszó manta rájákat – szárnyfesztávuk akár a három métert is elérheti –, vagy épp a kisebb és közepes méretű cápákat.

 

A legnagyobb biztonságban

 

Kudadoo a koronavírus-járvány ideje alatt is zavartalanul üzemel. A vendégek egészségét azonban szigorú szabályok óvják, amelyeknek köszönhetően csak a vírusfertőzéssel nem érintett, egészséges utazók léphetnek a szigetre. A Maldív-szigeteki egészségvédelmi ügynökség (HPA) előírásának megfelelően a PCR-tesztet 96 órával az indulás előtt kell levetetni, a negatív tanúsítványt pedig magunkkal kell vinni. Ha egészségügyi vagy más okok miatt mégsem tudnánk elutazni, akár 72 órával érkezésünk előtt is lemondhatjuk foglalásunkat, illetve megváltoztathatjuk üdülésünk időpontját.

Barta Zsolt Barta Zsolt cikke 2021. február
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.