"Megjelent a lista, amelyből kiderül, kik lettek 2017 legjobban kereső énekesnői. De vajon, hogyan jutottak el oda, ahol most tartanak? "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Milliókat érő hangok

Megjelent a lista, amelyből kiderül, kik lettek 2017 legjobban kereső énekesnői. De vajon, hogyan jutottak el oda, ahol most tartanak?

Napjainkban sokan álmodoznak zenei karrierről, hírnévről és csillogásról, ám ez az ezrek által kergetett álomkép csupán kevesek számára válik valóra. Ők azok a szerencsések, akik lehetőséget kapnak arra, hogy zenéjükön keresztül nyomot hagyjanak a világon, és szenvedélyüket dollármilliókra válthassák.

 

A korábbi évekhez hasonlóan, a Forbes magazin idén is közzétette a világ legjobban kereső énekesnőinek listáját, amelyből megtudhatjuk, mennyit ér ma egy világszerte ismert sztárhang!

 

Beyoncé


Az első helyet ezúttal Beyoncé foglalta el. Az énekesnő a 2016. június és 2017. június közötti időszakban 105 millió dolláros (adózás előtti) bevételre tett szert, amelyet elsősorban nagy sikerű Lemonade című albumának, majd az azt követő Formation világturnéjának köszönhet. Karrierje egy lányokból álló popegyüttessel vette kezdetét, még mindössze kilencévesen, majd a nagy áttörést a  Destiny’s Child hozta meg számára, mely az 1990-es évek egyik legsikeresebb lánycsapatává nőtte ki magát.

 

 

A 36 éves sztár azóta komplett birodalmat épített ki maga körül, neve pedig közismert világmárkává vált. Igazi reneszánsz nő: zenész, üzleti mogul, egy márka, feminista, anya, akinek kulturális befolyása koncertről koncertre, albumról albumra nő.  Az évek során több mint 118 millió lemezt adott el világszerte, és többek között saját parfümje meg ruhamárkája is van. Tehetségének, kitartásának és üzleti érzékének köszönhetően mára húsz Grammy-díjjal büszkélkedhet, továbbá azt is elmondhatja magáról, hogy ő az alapítója és egyben a vezérigazgatója lemezkiadójának és produkciós cégének, a Parkwood Entertainmentnek.

 

Hogy mi a sikerének a titka? Az énekesnő mindig a saját útját követte, sosem félt a meggyőződését kifejezni, és sosem próbált a már meglévő trendekhez igazodni. Tudatosan építette fel a márkáját, amely végül nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatal generáció példaképévé váljon.

 

Adele


Rögtön a második helyen találjuk Adele-t, valamivel szerényebb, 69 millió dolláros bevétellel. Az énekesnő zenéjét időtlen dalszövegei és az általuk közvetített erőteljes érzelmek teszik utánozhatatlanná. Skylar Grey Forbes magazinnak adott interjújában így nyilatkozott Adele-ről: „Nem számít, hogy melyik zenei műfaj rajongói táborába tartozunk, nehéz olyan zenekedvelőt találni, aki ne értékelné azt, amit Adele csinál.”

 

 

Az énekesnő pályafutása valódi 21. századi sikertörténet. Adele a híres BRIT Schoolban végezte zenei tanulmányait, ugyanott, ahol Leona Lewi, Kate Nash és Amy Winehouse tanult. Egy iskolai projekt keretében írt egy háromdalos demót, amelyet (több más dallal együtt) a barátaival együtt feltöltöttek a MySpace oldalára. A dalok azonnal hatalmas népszerűségre tettek szert, és felkeltették az XL lemezkiadó figyelmét is, amely azonnal szerződést ajánlott neki, amint Adele megszerezte a diplomáját. Nem sokkal ezután kiadta első, 19 című albumát, amely kétszeres platinalemez lett az Amerikai Egyesült Államokban, és háromszoros platinalemez Európában.

 

Az énekesnő mára számos rangos díj büszke tulajdonosa. Tehetségét az évek folyamán többek között tizenöt Grammy-, öt American Music Awards-, egy Oscar- és egy Golden Globe-díjjal jutalmazták. Idén ismét megszerezte az Év albumáért járó Grammyt, melyet köszönőbeszéde közben nemcsak jelképesen, de valójában is kettétört, hogy az egyik felét egyik legnagyobb zenei bálványának, Beyoncénak kínálja fel.

 

Taylor Swift


Adele-t követte a sorban harmadikként Taylor Swift, akinek a Forbes által vizsgált időszakban 44 millió dollárt sikerült begyűjtenie zenei munkásságáért.

Az énekesnő már egészen kicsi gyerekkorától kezdve zenei karrierről álmodott. Tizenegy éves korában édesanyjával több kiadónál is próbálkozott, ám kezdetben mindenhol visszautasították a demófelvételeit. Swift azonban nem adta fel, úgy döntött, elkezdi fejleszteni magát annak érdekében, hogy valóra váltsa az álmait.

 

 

Kitartása meghozta a jutalmát, 2004-ben, 14 évesen ő lett a legfiatalabb zeneszerző, akit a Sony/ATV Tree kiadó leszerződtetett. 2005-ben azután csatlakozott a Big Machine lemezkiadóhoz, és kiadta első lemezét, Taylor Swift címen. Ezután az énekesnő megállíthatatlanul tört előre. 2010-ben ő lett a legfiatalabb előadó, aki elnyerte az Év legjobb albumáért járó Grammy-díjat.

 

Azóta már tízszeres Grammy-díjas, több mint 40 millió lemeze és 130 millió kislemeze kelt el szerte a világon. A korai lemezeire jellemző countryhangzástól az évek folyamán egyre inkább eltávolodott, és szép lassan valódi popcsillaggá vált. Legújabb, Reputation című albuma novemberben jelent meg, és mindössze tíz nap alatt az év legnagyobb számban eladott lemezévé vált. Az album Look what you made me do című dalában és a hozzá készült videoklipben egy új, sötét oldalát ismerhetjük meg az énekesnőnek, aki az új koronggal kislányos korszakának is búcsút intett.   

 

Celine Dion


És végül, de nem utolsósorban a negyedik legtöbbet kereső énekesnő Celine Dion lett, 42 millió dolláros bevétellel. Az énekesnő nehéz időszakon van túl, 2016 januárjában elvesztette férjét és egyben producerét, René Angélilt, majd nem sokkal ezután testvérét is. René Angélil a kezdetektől fogva végigkísérte és támogatta felesége karrierjét. Dion első dalát még édesapja küldte el a zenei producernek, aki elhatározta, hogy sztárt farag a varázslatos hangú énekesnőből. Kilenc francia albumot követően végül 1991-ben a Szépség és a szörnyeteg betétdala hozta meg számára a nagy áttörést, és ez tette nevét világszerte ismertté. Az évek során valódi popdíva lett belőle, akinek olyan nagy sikerű slágerei ismertek, mint a My heart will go on, a The Power of love, vagy a Because you loved me. Pályafutása során Dion több mint 200 díjat nyert, köztük öt Grammy- és hét American Music Award-díjat.

 

 

Bár az énekesnőt a gyász rendkívül megviselte, a barátok és a család támogatása segítette ismét talpra állni. Néhány hónappal a tragédiát követően Celine fellépett a 2016-os Billboard gálán, amelyen ezúttal ő vehette át rangos Billboard-életműdíjat is.  

 

Az énekesnő ezután úgy döntött, hogy folytatja 2002-ben megkezdett nagy sikerű Las Vegas-i show-műsor-sorozatát, amellyel csak a 2016-os évben 27 millió dollárt keresett.

 

A Forbes top 10-es listáján Jennifer Lopez, Dolly Parton, Rihanna, Britney Spears, Katy Perry és Barbra Streisand is helyet kapott. 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2017. november
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.