"A Harlem templomainak máshoz nem hasonlítható, varázslatos hangulatát hozza el a magyar közönségnek a Harlem Gospel Choir."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Budapesten a Harlem Gospel Choir

A Harlem templomainak máshoz nem hasonlítható, varázslatos hangulatát hozza el a magyar közönségnek a Harlem Gospel Choir.

A koncert különlegessége, hogy az ősi spirituálék és gospel dalok világát a New Orleans-i ragtime- és marching-bandek hangulatával kíséri a világviszonylatban is elismert és népszerű magyar Modern Art Orchestra.

 

New York afroamerikai közösségei a mai napig büszke öntudattal őrzik kulturális értékeiket. Az amerikai protestáns felekezetek egyházzenéje megkerülhetetlen hatást gyakorolt a világ egészének muzsikájára a XX. század elejétől kezdve: őseredeti gyökerei a popzene, a blues, a jazz műfajait, és az ezekből kialakult modern zenék egész sorát táplálják.

 

 

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New York-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyházzenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a hit, remény és szeretet jó híre által.

A Modern Art Orchestra a jazz nagyzenekari ágának nemzetközileg is elismert hazai képviselője. A zenekar vezetője Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző. Az együttes sikersorozatára jellemző, hogy 2014-ben európai turnésorozaton kísérték el a korszakalkotó filmzeneszerzőt, Ennio Morriconét; közös koncertet adtak Miles Davis egykori szaxofonosával, Dave Liebmannel és a Hollywood Music Fesztivál keretében vendégül látták az amerikai filmipar két olyan csillagát – Steven Seagalt és Hugh Laurie-t –, akik zenészként is megállják a helyüket.

 

A Modern Art Orchestra és a Harlem Gospel Choir nem először ad közös koncertet. 2013 decemberében a Marriott Hotel Budapestben aratott hatalmas sikert. Erre tekintettel ezúttal négy koncertet is ad a társulat. Két alkalommal a Budapest Kongresszusi Központban lépnek fel: 2014. december 16-án 15 órakor és 18.30-kor, a RAM Colosseumban pedig december 18-án, ugyanezekben az időpontokban.

La femme La femme cikke 2014. december
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.