"Január közepétől négy hónapon át láthatók a hosszú évek óta Hollandiában élő magyar festőművész, Jancsek Adrien festményei."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Önálló kiállításon Jancsek Adrien alkotásai

Január közepétől négy hónapon át láthatók a hosszú évek óta Hollandiában élő magyar festőművész, Jancsek Adrien festményei.

Ezúttal Apeldoornban, a helyi szellemisport-központban Két kontinens címmel azokat a munkáit állítja ki, amelyeket Európában és az Egyesült Államokban készített. A negyedik generációs alkotó – a Koch Piroska és Jancsek Antal festőművész házaspár gyermeke – két évtizeden át élt az amerikai kontinensen. Kaliforniában és Floridában elsősorban a nemzeti parkok látványvilága ragadta meg: az Everglades, a Big Cypress, a Joshua Tree parkokban a művész a flórát, faunát tanulmányozta és jelenítette meg képein. Alkalmazott technikái az olajfestés kemény alapra, az akvarell papírra, valamint a litográfia.

Festményei egyben tükrözik, dokumentálják is a festőművész életét. Adrien hároméves korától fest, a nyolcvanas években a bécsi Képzőművészeti Akadémia mesterszakán szerezte diplomáját. A hetvenes évek derekán szerzett budapesti érettségi mellett később újabb érettségit tett a North Miami Senior High Schoolban is.

 

 

Érdekesség, hogy az egyébként Apeldoornban élő művész csütörtökönként 11 és 12 óra között mindig megtalálható kiállítása helyszínén (Dubbelbeek 24.), és az érdeklődők számára szívesen nyújt tárlatvezetést angolul, hollandul vagy magyarul. (Előzetes megbeszélés alapján azonban más időpontban is kész a tárlatvezetésre.)

 

La femme La femme cikke 2015. január
címkék:
Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.