"Helen Mirren Oscar-díjas brit színész lesz az egyik sztárvendég a 47. nemzetközi filmfesztiválnak Karlovy Varyban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ajtó után Kristályglóbusz

Helen Mirren Oscar-díjas brit színész lesz az egyik sztárvendég a 47. nemzetközi filmfesztiválnak Karlovy Varyban.

A filmfesztivál weboldalán megjelent közlés szerint Helen Mirren a fesztivál megnyitóján vesz részt és Kristályglóbuszt kap a világ filmművészetéhez történt rendkívüli hozzájárulásáért. A színésznőt férje, Taylor Hackford amerikai filmrendező és producer is elkíséri Karlovy Varyba.

 

 

Az orosz származású színésznő 2007-ben kapta meg a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat: A királynő című filmben II. Erzsébet királynőt játszotta. A negyven éve a pályán lévő színésznő e filmért Golden Globe-díjat is kapott; idén márciusban a jelenlétében mutatták be Budapesten Szabó István új filmjét, Az ajtót, amelynek szintén ő a főszereplője.

 

Bár Helen Mirren az idén 67 éves lesz, a cseh közszolgálati televíziónak azt mondta, nem készül nyugdíjba, tovább akar dolgozni. "Több ajánlatom is van, azt mérlegelem, melyiket fogadjam el" - jelentette ki.

 

Az idei Karlovy Vary-i nemzetközi szemlét, Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválját június 29. és július 7. között tartják a nyugat-csehországi fürdővárosban. Az idei rendezvénysorozat Josef Somr, a cseh film és színház kiemelkedő jelentőségű színésze előtt tiszteleg. Bemutatják Milos Forman Tűz van, babám! című legendás mozijának felújított, digitalizált változatát is - közölte Jirí Bartoska, a filmfesztivál rendezőbizottságának elnöke a közelmúltban.

 

A nagy népszerűségnek örvendő filmszemle részletes programját, illetve vendégeit folyamatosan hozzák nyilvánosságra. A nemzetközi filmfesztiválnak ezúttal is számos érdekes kísérőrendezvénye lesz, ezek egy része karitatív jellegű. A belépőjegyek ára a tavalyi szinten marad.

La femme La femme cikke 2012. május
címkék:
Fesztivál | Film | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.