"Baden, a híres fürdőváros most 30 ezer nyíló rózsával kápráztatja el látogatóit."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Lenyűgöző rózsabirodalom

Baden, a híres fürdőváros most 30 ezer nyíló rózsával kápráztatja el látogatóit.

Baden levegőjét egész júniusban átitatja a rózsák egyedülállóan finom illata. Ez a csinos kis Bieredmeier városka Ausztria legnagyobb rózsakertje, ezért minden júniusban koncertekkel, szervezett túrákkal és virágkötő műhelyekkel ünnepli meg a virágok királynőjének virágzását.

 

 

A Badeni Rózsafesztivál június 2-án vette kezdetét gyermekeknek és felnőtteknek szervezett programokkal. A hatalmas és festői Doblhoffparkban, amely egyben a Rózsakert otthona is, piac, zenei előadások, majd a Rózsafesztivál első napjának záróakkordjaként csodálatos esti előadás várta a látogatókat zenével, tánccal, akrobatákkal és tűzijátékkal. Jó hír, hogy azok sem  maradnak hoppon, akik nem tudtak részt venni a nyitóünnepségen, hiszen  június végéig a város számos eseménnyel és attrakcióval hódol a virágok királynőjének. Például élvezhetjük a szakértő vezetők által végigkalauzolt túrákat a rózsakert csodái közt, séta közben virágillatra hangszerelt zenét hallgathatunk, illetve a legkülönfélébb koncertekre ülhetünk be.

 

Ízelítőül néhány adat: 30.000 rózsabokor 175 virágágyásban, 7,5 hektár területen, ahol több mint 600 rózsafajta virágzik júniusban, majd októberben újra. A rózsakert a régen a Weikersdorf-kastély területéhez tartozó Doblhoffparkban található, és immár a nagyközönség is megtekintheti.

La femme La femme cikke 2012. június
címkék:
Fesztivál | Kert | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.