"Az idei Sziget fesztiválra szóló ingyenes hetijegyet vehettek át azok, akik valamennyi eddigi Szigeten ott voltak. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Sziget huszadszor!

Az idei Sziget fesztiválra szóló ingyenes hetijegyet vehettek át azok, akik valamennyi eddigi Szigeten ott voltak.

"Köszönjük a bizalmatokat az elmúlt 19 Szigeten, megérdemlitek, hogy a jubileumi rendezvényen ingyen szórakozhassatok" - fogalmazott Gerendai Károly.

 

 

A fesztivál szervezőinek a 20. rendezvény apropóján tett tavaszi felhívására a megadott határidőig, július 15-ig összesen húszan tudták igazolni, hogy valamennyi Szigeten ott voltak.

 

Azok kaphattak ingyenes hetijegyet, akik a www.mienkasziget.hu blogoldalra feltöltötték korábbi karszalagjaik fotóit vagy más módon, például videókkal, sztorikkal bizonyították Sziget-hűségüket. (Azoknak, akik három valamelyik évről tudták igazolni, hogy kint jártak a Szigeten, 50 százalékos kedvezmény járt a hetijegyre.)

 

A húsz kitartó szigetelő közül tizenketten személyesen jöttek el a keddi ceremóniára, jutalmuk a belépő mellett egy-egy Sziget-könyv, egy CD, egy idei programfüzet és egy VIP-badge volt. Közöttük volt Tiszauer Norbert, aki elmondta: gyűjtőszenvedélyének köszönhetően rakta el régi karszalagjait, belépőit. "Barátaimmal régóta használunk sms- és email-listát, ezeket is igazolni tudtam, ami használt a 19 év igazolásához" - fogalmazott.

 

Mint hozzátette, az első két Szigetre még Székesfehérvárról jött fel a barátaival, és a két évtized alatt a legtöbbször kint sátoroztak a fesztiválon. Felidézte, hogy az első Szigeten 1993-ban összesen két színpad volt, jó messze egymástól, ezért óriási távolságokat kellett megtenniük közöttük.

 

A Szentesről érkezett Arató Mátyás elmondta: az első Szigetre úgy keveredett el, hogy a fesztivál előtt városukban volt egy Sziámi-koncert, amelyet Gerendai Károly szervezett. "Később magam is dolgoztam a Szigeten, szerveztem zenekarokat ide és egy Bahia-boltot is vezettem itt" - idézte fel Arató Mátyás.

 

Az 1993 augusztusában rendezett első Sziget fesztiválon fellépett például a Lord, az Andersen, a Deák Bill Blues Band, Bródy János, a Ladánybene 27, a Tankcsapda, a Trottel, a Kampec Dolores, Vukán György, az Ági és a Fiúk, a Takács Tamás Dirty Blues Band, Török Ádám és a RABB, az After Crying, Hobo, a Quimby, a Kispál és a Borz, valamint az ef Zámbó Happy Dead Band.

 

A "mínusz kettedik" nappal vasárnap kezdődő idei fesztivál helyszínén, az óbudai Hajógyári-szigeten már javában zajlik a színpadok, a különböző programhelyszínek építése, a nagyszínpad szerkezetkészen áll, a járólapokat hamarosan elkezdik lerakni.

 

A gazdag programkínálatról bővebben itt!

MTI

La femme La femme cikke 2012. augusztus
címkék:
Fesztivál | Utazás | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.