"2013. augusztus 9-én, pénteken fellobbannak a tüzek Verőcén, az első Gorka Tűz Fesztiválon."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Lángol a Duna

2013. augusztus 9-én, pénteken fellobbannak a tüzek Verőcén, az első Gorka Tűz Fesztiválon.

Ezen a napon adják át a múzeum új fatüzelésű kemencéjét, így az egynapos ingyenes fesztivál a szabad tüzű égetési technológiák kipróbálására és bemutatására fókuszál. Az esemény délelőtt 10 órától látványos szabadtéri programokkal kezdődik a verőcei Duna parton.

 

 

Neves képzőművészek és csapataik építik meg a szobrokat, objekteket, melyeket száradás után a szabad ég alatt különböző eljárásokkal kiégetnek. Az így elkészült alkotásokat különböző performance-ok keretein belül - Lángoló agyag totemek , Tíz tonna, Óriás szilícium tetraéder égetés,  Úszó beton máglyák, Kemence szellemek , Óriás Gorka ikon – este fogják a művészek a Dunára bocsájtani és begyújtani.

 


Délután kerül sor Kádas Éva keramikusművész kiállításának ünnepélyes megnyitójára a Ferenczy Múzeum - Gorka Kerámia Kiállításban, este pedig a tüzes performance-ok mellett a Verőcei Vízi Színpadon ingyenes előadásokkal és koncertekkel várják a fesztiválra kilátogató kicsiket és nagyokat.

Gorka Tűz Fesztivál
Művészeti vezető: Sárkány Kata keramikusművész
Időpont:2013. augusztus 9, péntek 10.00 órától 23.00 óráig
Helyszín: Verőce, Gorka Kerámia Kiállítása (Szamos u. 22.) és Verőcei Vízi Színpad
A belépés ingyenes!

La femme La femme cikke 2013. augusztus
címkék:
Fesztivál | Művészet | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.