"Az emancipáció árnyoldalairól, a női önkritika hiányáról, ellenséggyártásról szól többek között Hidas Judit első novelláskötete."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hotel Havanna

Az emancipáció árnyoldalairól, a női önkritika hiányáról, ellenséggyártásról szól többek között Hidas Judit első novelláskötete.

A 2012-es Petri-díj döntős könyv főszereplői mindennapjaink ismerős figurái, főként elfuserált életű nők, akik illúzióik és irreális félelmeik miatt képtelenek olyan döntéseket hozni, amelyek hozzásegítik őket a boldoguláshoz.

A kötetben vannak gyilkos anya-lány kapcsolatok, szinglitörténetek, karrierista nők és háziasszonyok, családok, ahol a belátás hiánya miatt befagy a kommunikáció, és lélekölő hangulat lesz úrrá.

Egyedül a címadó novella főszereplője férfi, egy magányos fiú, akit többféle nőtípussal hoz össze a sors, de sehol sem találja a boldogságot. „Itt élünk, a Hotel Havannában, körülöttünk szép lányok, akik azonban olyan magasra teszik a lécet a férfiaknak, amit sokszor képtelenség megugrani, vagy ott van az a típus, amely teret sem engedve a másiknak, be akarja őket kebelezni. Valahogy elveszett az egyensúly.” — mondja Hidas Judit.

(L’Harmattan Kiadó)

La femme La femme cikke 2014. január
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.